Kemin Matkailu Oy on Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2019

15.4.2019 10:19:00

 

experience365-tiimi-iloitsee-palkinnosta-1024x683

Kemin Matkailu Oy on Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2019. Nyt kahdeksannen kerran jaettava tunnustus on luovutettu juuri Tampereella Kotimaan Matkamessujen yhteydessä Kemiin.

 “Olemme erittäin otettuja, onnellisia ja myös yllättyneitä voitosta”, kommentoi Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen. Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2019 -raati koostuu matkailualan ammattilaisista ja se kuvailee kriteereissään, että Kemin Matkailu Oy on onnistunut luomaan tunnistettavia ja kansainvälisestikin kiinnostavia matkailutuotteita, jotka ammentavat voimaansa pohjoisen kylmyydestä ja luonnosta. Jäänmurtaja Sampon tarjoama elämys on hyvin ainutlaatuinen ja Kemin LumiLinna on raadin mukaan rakentanut kestävää bisnestä toiminnan ympärivuotisuuden kehittämiseksi. “Olemme Kemin Matkailussa tehneet valtavasti töitä matkailun ympärivuotisuuden kehittämisen parissa viimeisten vuosien aikana, ja olemme vihdoin siinä tilanteessa, että olemme valmiita vastaanottamaan roppakaupalla matkailijoita niin kotimaasta, kuin ulkomailta läpi vuoden. Nyt kova työ palkitaan. Suuri kiitos henkilökunnallemme ja yhteistyökumppaneille. Tämän palkinnon myötä saamme vielä enemmän puhtia elämysten suunnitteluun ja toteuttamiseen vieraillemme niin kotimaasta kuin ulkomailta”, kommentoi Susanna Koutonen.

LumiLinna on avoinna vuoden jokaisena päivänä

Kemi on ollut talvipainotteinen matkailukohde ja matkailupalvelut keskittyneet talveen. LumiLinnasta tuttu kaupunki on nyt avannut ympärivuotisen LumiLinnan ja nähtävyyden ympärille on luotu erittäin monipuolisesti palveluita jokaiseen vuodenaikaan. Kemin Matkailuyhtiöstä kerrotaan, että tulevaisuus on nyt ympärivuotisten palveluiden edelleenkehittämistä ja yhteistyön jatkamista erilaisten palveluntuottajien kanssa. “Olemme kehittäneet hyvän matkailuklusterin alueelle. Meille tärkeää on nyt kansainvälisen matkailun lisäksi palvelut, jotka tarjoamme Meri-Lapin asukkaille ja kotimaisille matkailijoille, niin perheille kuin bussiryhmille ja karavaanareille. Tarjoamme myös elämykselliset kokous- ja tapahtumapalvelut ja haluamme kehittää edelleen kaupungin merellisiä palveluita,” kertoo Koutonen. Ympärivuotinen LumiLinna-alue on elämyksellinen maamerkki Kemissä, johon voi tulla vuoden jokaisena päivänä. SnowExperience365 -elämystilassa voi kokea talven keskellä kesää, laskea jäämäkeä, käydä kokouksesta "cool breakilla" ja ruokailla jääpöytien ääressä ympärivuotisessa jääravintolassa. Saman katon alla toimivat jäätelöbaari Lumipallo ja merinäköalaravintola Lumihiutale, joka taipuu monenlaisiin tilaisuuksiin kokouksista juhliin. Sea Lapland Day Spa ja linnan hulppeat saunatilat sekä ohjelmapalveluyrittäjät ja matkamuistomyymälät täydentävät loistavasti palveluita. Läpi vuoden palvelevat myös useampaan otteeseen World Luxury Hotel Awards-palkinnon voittaneet Seaside Glass Villat.

Kemin matkailuyhtiö saa kiitosta brändityöstään

Visit Tampereen matkailujohtaja Jari Ahjoharju kuuluu arvovaltaiseen raatiin ja kertoo myös, että kansainvälisyys näkyy Kemin matkailu Oy:n Experience365 -nettisivustolla, joka on brändätty ja rakennettu hyvin matkailijalähtöisesti ja kansainvälisesti. Raati lisää, että LumiLinna on myös Suomen ylivoimaisesti menestynein myyntikohde esimerkiksi Bokun-varausjärjestelmässä. Kemin Matkailu Oy uusi strategiansa viime vuonna ja samalla muuttui yrityksen markkinointinimi, verkkosivut ja verkkokauppa. “Saimme uudet sivut auki vauhdikkaasti viime vuonna ja niitä kehitämme edelleen eri kohderyhmiä palveleviksi. Verkkokauppamme on lähtenyt hyvin toimimaan ja olemme onnistuneet oikeanlaisen digimarkkinoinnin myötä saavuttamaan haluamamme kohderyhmät. Tämä uudistus on tehty täysin talon sisällä ja on erittäin hienoa saada tunnustusta tällaiselta raadilta,” kommentoi Kemin Matkailu Oy:n kokemusjohtaja Noora Barria.

150-vuotiaassa Kemissä juhlitaan läpi vuoden

Kemi tarjoaa elämyksiä merestä, lumesta ja jäästä vuoden jokaisena päivänä. Kemin Matkailu Oy:n palvelut sijaitsevat merellisessä Lapissa. Meri on jäässä puolet vuodesta mahdollistaen ainutlaatuiset matkailunähtävyyydet, kuten merivedestä rakennetun LumiLinnan tai matkailujäänmurtaja Sampon. Meri-Lapissa pääsee nauttimaan puhtaasta luonnosta, mutta mm. Kemin kaupungin palvelut ovat koko ajan lähettyvillä. "Meillä on täällö toimiva infrastruktuuri ympärivuotiseen matkailuun valmiina ja hyvät liikenneyhteydet. Napapiirille on parin tunnin junamatka ja Ruotsiin ajaa parissakymmenessä minuutissa. Meri-Lapissa merellisyyden lisäksi pääsee joen varsille kalaan, laajoille suo-alueille vaeltamaan pitkospuille, saaristoon ja metsään marjareissuille," kuvailee Koutonen.

“Meidän villoista, ravintoloista ja laivoista saa nähdä mitä kauneimmat auringonnousut ja laskut, kesällä aurinko ei laske lainkaan, syksyllä ihastellaan revontulia ja ruskaa ja talvella loputonta jääkenttää ja upeaa tähtitaivasta ja päivän sinisiä hetkiä”, kertoo Koutonen ja toivottaa kaikki tervetulleeksi LumiLinnaan ja Kemiin, joka juhlii tänä vuonna 150-vuotista taivaltaan.

Topics: Invest in Kemi - Ajankohtaista

Viimeisimmät