Yritykset tiedottavat

Rejlers valittu EPCM-toimittajaksi Infinited Fiber Companyn uusiokuitutehtaan investointihankkeeseen

09.05.2023

Rejlers Finland ja Infinited Fiber Company, joka suunnittelee uusiokuitutehdasta Kemiin, ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen laajasta yhteistyöstä. Rejlers toimittaa investoinnin projektijohdon ja suunnittelun EPCM-mallilla (engineering, procurement, construction management).

Muoti- ja tekstiiliteknologiayhtiö Infinited Fiber tuottaa tekstiiliteollisuuden jätteestä laadukasta Infinna™ -uusiokuitua patentoidun teknologiansa avulla. Infinited Fiber hajottaa jätteen molekyylitasolle ja luo siitä uutta, arvokasta Infinna™-uusiokuitua, joka näyttää ja tuntuu puuvillalta ja tunnetaan tieteelliseltä nimeltään selluloosakarbamaattikuituna. Yritys käyttää raaka-aineenaan puuvillapitoista tekstiilijätettä, mutta sen teknologia mahdollistaa myös muiden runsaasti selluloosaa sisältävien jätevirtojen, kuten pahvin, paperin tai jopa vehnän- ja riisinoljen muuttamisen uusiokuiduksi.

Rejlersin projektin arvioitu kesto on 22 kuukautta ja sen arvo Rejlersille on arvioltaan noin 50 miljoonaa euroa. Hankkeen odotetaan käynnistyvän syksyllä 2023. Hankevalmistelut alkavat keväällä. Rejlers Suomessa johtaa hanketta, johon osallistuu koko Rejlers-konserni. Kaupallisten Infinna™-toimitusten Infinited Fiberin Kemin tehtaalta odotetaan alkavan tammikuussa 2026.

- Olemme erittäin tyytyväisiä tähän yhteistyöhön. Tämä mittava projekti edustaa kiertotaloutta sekä uutta teknologiaa ja liiketoimintaa. Se sisältää myös EPCM-toimituksen. Kaikki nämä asiat ovat meille kiinnostavia ja linjassa strategiamme kanssa. Rejlersin EPC- ja EPCM- hankeportfolio on kasvanut viimeisten vuosien aikana, sanoo Mikko Vaahersalo, Rejlers Finlandin toimitusjohtaja.

- Rejlersin valinta 400 miljoonan euron lippulaivatehdashankkeemme EPCM-kumppaniksi oli tarkan valintaprosessin tulos. Heidän johtava asiantuntemuksensa vaativien EPCM-hankkeiden toimittajana varmistaa, että he ovat oikea kumppani auttamaan meitä maailman ensimmäisen kaupallisen mittakaavan Infinna™-kuitutehtaan rakentamisessa. Tehdas on merkittävä askel uusiokuitumme tuotantokapasiteetin skaalaamisessa, sanoo Petri Alava, Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja.

Uuden tehtaan, joka rakennetaan lakkautettuun paperitehtaaseen Kemiin, vuosittainen tuotantokapasiteetti tulee olemaan 30,000 tonnia Infinna™-kuitua, joka vastaa noin 100 miljoonaan T-paitaan tarvittavaa kuitumäärää. Suuri osa tulevasta tuotannosta on jo myyty monivuotisilla sopimuksilla johtaville muotiyhtiöille.

******

Yhteystiedot

Mikko Vaahersalo, toimitusjohtaja, Rejlers Finland, +358 44 425 3143, mikko.vaahersalo@rejlers.fi

Pelagia Wolff, viestintäjohtaja, Rejlers Finland, +358 50 366 0878, pelagia.wolff@rejlers.fi

 

Rejlers

Alati jalostuvaa insinööriosaamista. Huomisen yhteiskunnan hyväksi.

Rejlers on teknisen alan suunnittelu- ja konsultointiyhtiö, joka luo tulevaisuuden toimivaa yhteiskuntaa. Olemme asiakkaidemme luotettu kumppani teollisuuden, rakentamisen, energian ja infran hankkeissa. Asiantunteva ja kasvava joukkomme haluaa oppia jatkuvasti: vaalimme avoimuutta, rohkeutta ja verkostomaista yhteistyötä. Vaikutamme yhteiskunnan kehitykseen koko maassa ja globaalisti, mutta ymmärrämme paikallisia lähtökohtia. 1000 asiantuntijaamme ovat läsnä yli 20 paikkakunnalla Suomessa. Olemme osa Tukholman pörssissä listattua Rejlers-konsernia, jonka 2800 asiantuntijaa verkostoineen toimivat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Abu Dhabissa. Uudistuvan osaamisen avulla luomme tulevaisuuden toimivaa yhteiskuntaa; tiedämme, mitä huominen tarvitsee.
rejlers.fi


Infinited Fiber Company

Infinited Fiber Company on muoti- ja tekstiilialalla toimiva kierrätysteknologiayritys, jonka tavoite on tuoda muotiin iloa tekemällä kiertotaloudesta totta. Sen uraauurtava teknologia muuttaa tekstiilijätteen laadukkaaksi Infinna™-uusiokuiduksi, joka näyttää, tuntuu ja on yhtä monikäyttöistä kuin puuvilla. Infinna™ on biohajoavaa ja kierrätettävää, eikä se sisällä mikromuoveja. Infinited Fiber Companyn teknologia on valmis lisensoitavaksi. Yritys itse hyödyntää raaka-aineenaan puuvillajätettä. Sen teknologia pystyy kuitenkin jalostamaan myös muita selluloosapitoisia materiaaleja – pahvia, paperia, vehnänolkea – mahtavaksi uudeksi tekstiilikuiduksi. 
infinitedfiber.com