Yritykset tiedottavat

Outokummun tammi–kesäkuun 2023 puolivuosikatsaus: Oikaistu käyttökate oli 394 milj. euroa vuoden 2023 alkupuoliskolla

10.08.2023

Outokumpu julkaisi vuoden 2023 puolivuosikatsauksensa elokuun alussa. Yhtiön tammi-kesäkuun oikaistu käyttökate oli 394 miljoonaa euroa, ja toisen vuosineljänneksen 190 miljoonaa euroa.

Yhtiön tiedotteessa kerrotaan, että heikentyneessä markkinatilanteessa ruostumattoman teräksen toimitukset laskivat tammi–kesäkuussa 14 % edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Ruostumattoman teräksen toteutuneiden hintojen merkittävä lasku erityisesti Euroopassa vaikutti kannattavuuteen negatiivisesti. Sekä kiinteät että muuttuvat kustannukset kuitenkin laskivat, ja raaka-aineiden positiivinen vaikutus tuki kannattavuutta.

"Toisen neljänneksen 2023 tulos oli hyvä Amerikoissa, mutta Euroopassa sitä varjosti markkinoiden heikkeneminen. Oikaistu käyttökate oli 190 miljoonaa euroa, ja ruostumattoman teräksen toimitukset pysyivät odotetusti maltillisella tasolla. Vuoden 2023 alkupuoliskon oikaistu käyttökate oli 394 miljoonaa euroa – se on vahva tulos nykyisessä markkinaympäristössä. Olen ylpeä siitä, että markkinatilanteen heikentyessä meillä on edelleen teollisuudenalan vahvin tase", kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Heikki Malinen Outokummun tiedotteessa. "Markkinatilanteen arvioidaan kolmannella neljänneksellä olevan haastava erityisesti Euroopassa. Meillä on kuitenkin osaavat tiimit paikallaan ja vahva tase, minkä vuoksi luotan siihen, että selviämme muuttuvista tilanteista myös tulevaisuudessa."

Yhtiö arvioi vuoden 2023 kolmannen neljänneksen oikaistun käyttökatteen laskevan toisesta neljänneksestä.