Yritykset tiedottavat

Metsä Groupin vuoden 2023 tammi–kesäkuun vertailukelpoinen liiketulos 380 miljoonaa euroa

09.08.2023

Metsä Group julkisti puolivuotiskatsauksensa heinäkuun lopussa. Yhtiön tammi-kesäkuun liikevaihto oli 3 116 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 380 miljoonaa euroa. Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 1 481 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 104 miljoonaa euroa.

"Metsä Groupin erinomaiseen tulokseen päätyneen ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen toisen neljänneksen tulos oli odotetusti matalampi. Kvartaalin tulosta voidaan luonnehtia sanalla heikko. Konsernin suurimmat liiketoiminta-alueet kartonki ja sellu ovat heikossa suhdanteessa", kommentoi tulosta pääjohtaja Ilkka Hämälä yhtiön tiedotteessa. "Talouden suhdanteet vaikuttavat toimialaamme voimakkaasti ja joskus varsin yllättävästi, niin hyvään kuin huonompaankin suuntaan. Oleellisia ovat realismi pitkän aikavälin globaalin kysynnän arvioissa ja oman toiminnan kilpailukyvystä huolehtiminen. Metsä Group on vahvassa taloudellisessa kunnossa viemään läpi käynnistettyjä ja suunnitteilla olevia kehityshankkeita, joilla tulevaisuuden kilpailukyky voidaan turvata."

Kemin biotuotetehtaan laitteistojen koekäyttö aloitettiin toisella vuosineljänneksellä, ja tehdas valmistuu loppuvuonna. Biotuotetehtaan käynnistyksen yhteydessä otetaan käyttöön myös Kemin laineritehtaan kehitysinvestointi. Biotuotetehtaan myötä Metsä Group tähtää puun hankintamäärien kasvattamiseen, jotta se pystyy vastaamaan uuden tehtaan tarpeisiin.