Yritykset tiedottavat

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdas etenee kohti täyden kapasiteetin tuotantoa

08.12.2023

Kemin biotuotetehtaan tuotannon ylösajo kohti täyden kapasiteetin tuotantoa etenee, ja sellutoimitukset asiakkaille ovat alkaneet. Tehtaan täyden tuotantokapasiteetin saavuttaminen kestää suunnitellusti noin vuoden. 

Metsä_logo_2012_horizontal
”Kun käynnistetään näin isoa tuotantolaitosta, on jo etukäteen selvää, että tuotantoprosessia tulee optimoida sekä hakea oikeat prosessiolosuhteet jatkuvan tehokkaan tuotannon ja tuotteen korkean laadun varmistamiseksi. Olemme tehneet tätä työtä aktiivisesti laitetoimittajien kanssa, ja työ on tuottanut tulosta. Tuotannon jatkuvuus, tuotantomäärät ja tuotteen laatu on kehittynyt oikeaan suuntaan. Täysi tuotantokapasiteetti tullaan saavuttamaan suunnitellusti ensi vuoden syksyllä”, kertoo biotuotetehtaan tehtaanjohtaja Tomi Seppä
”Puukentällä otimme käyttöön ensimmäisenä maailmassa täysin uutta teknologiaa puuraaka-aineen vastaanotossa, varastoinnissa ja syötössä prosessiin. Autonomisten puukenttänostureiden autonomian rakentaminen ja hienosäätö sekä henkilöstön koulutus vaativat aikaa virheettömän toiminnan saavuttamiseksi. Tämäkin etenee suunnitellun ohjelman mukaisesti, ja puukenttätoimintojen tehokkuus ja laatu paranevat jatkuvasti”, Seppä jatkaa. 
Biotuotetehtaan rakentaminen alkoi helmikuussa 2021, ja sen rakentaminen kesti noin kaksi ja puoli vuotta. 2,02 miljardia euroa maksanut tehdas valmistaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita, kuten 2 terawattituntia uusiutuvaa sähköä. Uusi biotuotetehdas on tuotanto-, ympäristö- ja energiatehokkuudeltaan maailman huippua, ja merkittävästi korkeammasta tuotantokapasiteetista huolimatta se alittaa Kemin vanhan sellutehtaan ympäristöluvan päästörajat. 
Lisätietoja:
Tomi Seppä, Kemin biotuotetehtaan johtaja, Metsä Fibre, puh. 040 717 6011
tomi.seppa@metsagroup.com