Yritykset tiedottavat

Keminmaan kunta ja Keminmaan Yrittäjät ry. sopivat Elinvoimalupauksesta

15.06.2023

Keminmaan kunta ja Keminmaan Yrittäjät ry. ovat neuvotelleet yhteisen Elinvoimalupauksen. Keminmaan kunnanhallitus hyväksyi osaltaan Elinvoimalupauksen kokouksessaan 23.5.2023.

Elinvoimalupauksessa kunta sitoutuu yhdessä paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä sekä vahvistamaan kunnan elinvoimaisuutta. Toteuttamalla yhdessä sovittuja painopistealueita kunta ja yrittäjät huolehtivat kunnan veto- ja pitovoiman vahvistamisesta, sekä kehittävät kunnan imagoa ja palveluita.

Keminmaan kunnan ja Keminmaan yrittäjät ry:n välisessä Elinvoimalupauksessa sovitut yhteiset painopistealueet ovat

  1. Toimiva vuoropuhelu
  2. Kunnan palvelulupaukset elinkeinoelämälle
  3. Yrittäjämyönteiset hankinnat
  4. Yritysvaikutusten arviointi
  5. Yrittäjyyteen kannustaminen ja Kuntabarometrin hyödyntäminen

Aloite Keminmaan Elinvoimalupauksesta tuli Keminmaan Yrittäjiltä. Yrittäjäjärjestössä kannettiin huolta 2022 julkaistun Kuntabarometrin tuloksista. Elinvoimalupauksen solmiminen onkin tärkeä konkreettinen toimenpide kunnan ja kunnassa toimivien yritysten välisen yhteistyön kehittämiselle.

Keminmaan kunnan vision mukaan Keminmaa on luonnollisesti elinvoimainen, yrittäjäystävällinen ja yhteisöllinen asukkaiden kunta. Yrittäjäystävällisyys onkin nostettu yhdeksi kuntastrategian keskeiseksi osa-alueeksi. Toteuttamalla yllä mainittuja painopistealueita pystymme yhdessä edistämään yrittäjäystävällisyyttä ja kunnan elinvoimaisuutta.

Elinvoimalupaus allekirjoitetaan virallisesti 31.8.2023 kunnan ja yrittäjien yhteisen työpajan yhteydessä. Työpajassa sovitaan askelmerkit Elinvoimalupauksen konkreettisille toimenpiteille.

LISÄTIETOJA:

Anu Kumpuniemi
Elinvoima-asiantuntija
Keminmaan kunta
0401563652

Jarno Vuorinen
Puheenjohtaja
Keminmaan Yrittäjät ry.
0442612018