Aikakone | Digipolis 2001

Vuonna 2001 | Digipolis laajenee lähes 5000 neliöllä

24.02.2023

Vuosituhannen vaihde oli Digipoliksessa nousukiidon aikaa. Digipolis Magazine 3/2001 esitteli Digipoliksen laajennussuunnitelmia.

Kemin teknologiakylän, Digipoliksen, rakennustahti jatkuu kiivaana. Viime keväänä saatiin päätökseen arkkitehtisuunnittelu kolmesta uudesta rakennuksesta. Nämä tulevat sijoittumaan vastapäätä nykyistä kylän päärakennusta, Studiotaloa. 

Tietokatu 3:een valmistuvan kolmikon suurin tulee olemaan 1955 neliön päärakennus. Kaksi pienempää ovat tiloiltaan 1360 ja 1580 m2. 

Digipoliksen toimitusjohtaja Kimmo Heikka korostaa, että teknologiakylän kasvu ei ole Kemissä ollut itsetarkoitus, vaan se on perustunut jatkuvaan kysyntään. Uusi kohde – kuten 6000 neliötä ennen sitä – valmistuu Kemin Teollisuuskylä Oy:n toimesta. 

Vuokraaja suunnittelee omat tilansa 

Heikka kertoo, että vuokraajat voivat vaikuttaa omien tilojensa toimivuuteen jo ennen rakennusvaiheen alkua, sillä sisätilaratkaisut voi asiakas itse suunnitella. Heikan mukaan asiakaspalaute aiemmista vastaavista projekteista on ollut pelkästään myönteinen. 

– Asiakkaamme ovat olleet positiivisen yllättyneitä, kun yrityksen kasvu tai toiminnan laatu on voitu huomioida tilaratkaisuissa jo ennakkoon.

Vuokratasosta Heikka toteaa, että tulevien neliöiden vuokra asettunee samaan kuin yhtiön omistamissa, aiemmin valmistuneissa kohteissa.

– Pienin vuokrattava toimitila tulee olemaan 15 m2, maksimia ei vuokrattaville neliöille ole asetettu, Heikka muistuttaa.

Mainio toimintaympäristö hitech-yrityksille

Uudet vuokralaiset voivat hyödyntää Studio-talon tarjoamia sihteeri-, kokous- ja kopiointipalveluita. Lisäksi uusiin tiloihin on suunnitteilla henkilöstöravintola ja auditorio.

Heikka korostaa, että Kemin teknologiakylä on mitä mainioin toimintaympäristö hitech-yrityksille.

– Kaksi ja puoli kilometriä kaupungin keskustasta sijaitsevalla Digipolis-alueella työskentelee jo nyt 300 henkilöä 25 yrityksessä. Lisäksi Oulun yliopiston tutkimusyksiköiden ja ammattikorkeakoulun välitön läheisyys tarjoavat yrityksille erinomaiset puitteet mm. tuotekehitykseen, henkilöstökoulutukseen, rekrytointiin ja kansainväliseen toimintaan.

Heikan mukaan kolmessa vaiheessa toteutettavan lähes 5000 neliön rakennustyöt starttaavat heti, kun tilavarauksia on saatu tarvittava määrä. Varauksia hoitava Heikka patistaakin kaikkia asiasta kiinnostuneita ottamaan rohkeasti yhteyttä häneen.

– Toivotamme kaikki uudet hitech-yritykset lämpimästi tervetulleeksi Kemin teknologiakylään. 

TEKSTI: TUULA PARTANEN