Sweco on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija

16.11.2018 13:18:00

Sweco

Rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija Sweco toteuttaa projekteja 70 maassa ympäri maailmaa työllistäen 15000 työntekijää. Suomessa Swecolla työskentelee 2000 työntekijää 25 paikkakunnalla.

Swecon Kemin toimipisteessä keskitytään teollisuushankkeisiin, teollisuuden sähköautomaation sekä LVI- ja rakennesuunnitteluun 13 henkilön voimin. Digipoliksessa toimivat vanhempi sähkö- ja automaatiosuunnittelija Sakari Herva ja tiimipäällikkö Jukka Rautio ovat mukana pohjoisesta käsin erilaisissa teollisuuden hankkeissa ympäri Suomen.

– Olemme asiantuntijoita teollisuusprojektin kaikissa vaiheissa, esisuunnittelusta käyttöönottoon. Hoidetaan asiakasyhteyksiä, käydään suunnittelupalavereissa ja työmaakohteissa sekä valvotaan kohteen rakentamista, Rautio kuvailee.

 

Massiivisia ja monipuolisia projekteja

Hankkeita tehdään kaupungeille ja kunnille, teollisuuteen sekä julkiseen ja yksityiseen rakentamiseen.

– Tuoreimpana työnä on Terrafamen akkukemikaalitehtaan suunnittelu Sotkamoon, ja yksi viimeaikojen mittavimpia hankkeita Suomessa oli Metsä Groupin biotuotetehtaan suunnittelu Äänekoskelle. Lisäksi Sweco on mukana myös Kemin ympärivuotisen lumilinnan suunnittelussa, Rautio kertoo.

Raution mielestä juuri monipuoliset ja mittavat projektit tekevät työstä mielenkiintoisen. Hervan työssä kiinnostavinta ovat haasteelliset ja uudenlaiset suunnittelutyöt. Asiakkaalta saatu palaute on kuitenkin työn parasta antia.

– Palaute tulee siinä vaiheessa, kun projekti päättyy ja aikataulussa sekä kustannusarviossa on pysytty. Jos asiakas tilaa toisenkin työn, niin ensimmäinenkään ei ole mennyt huonosti. Silloin on molemminpuolinen luottamus kohdallaan, Herva sanoo.

 

Virtuaalitodellisuutta ja kiertotaloutta

Kemissä Sweco on toiminut 2000-luvulta lähtien, ja Digipolikseen siirryttiin viime keväänä. Tilat ovat palvelleet hyvin, vaikka keskustasta lähteminen aluksi mietityttikin.

– Toimiva systeemi, palvelee meidän tarkoitusperiä. Neuvottelutiloja ja auditoriota voi vuokrata, ja ruokapalvelut löytyvät läheltä, Rautio kiittelee.

Digitalisaatio näkyy suunnittelijan arjessa, ja virtuaalimalleja hyödynnetään yhä enemmän. Myös kiertotaloushankkeet ovat kasvavassa roolissa.

– Tämänhetkiset tulevaisuudennäkymät ovat optimistiset. Myös pohjoiseen on tulossa hankkeita ja investointisuunnitelmia, joissa Sweco pyrkii olemaan mukana, Rautio arvioi.

https://www.sweco.fi/

Topics: Invest in kemi - Menestystarinat

Menestystarinat