Sea Lapland Safaris tarjoaa elämyksiä vuoden ympäri

10.9.2019 11:16:00

Safari-on-ice3

Sea Lapland Safaris tarjoaa monipuolisia elämysmatkailupalveluita Kemissä ja lähialueilla. Yrittäjä Mikko Tavi kertoo, että yritys toimi aiemmin Lapponia Safaris -nimellä

, mutta nimi muutettiin kolme vuotta sitten hänen ostettua liiketoiminnan. Tavin rinnalla toisena yrittäjänä toimii Tommi Hälinen, myynnistä vastaa Maikku Helistö sekä operatiivisena päällikkönä toimii Janne Laurikainen. Sesongista riippuen yritys työllistää myös 3-5 osa-aikaista työntekijää.

Yrityksen pääsesonkiaika on talvisin, jolloin suosituin tuote ovat erilaiset kelkkasafarit. Myös lumikenkäily, pilkkimatkat sekä aurora hunting, eli revontuliretket ovat suosittuja. Kesäisin järjestetään muun muassa mönkijäsafareita. Omien palveluiden lisäksi yritys välittää myös erilaisia elämyspalveluita, kuten huskyajeluita. Varsinkin joulu ja uusi vuosi ovat kiireisiä aikoja elämysmatkailussa. ”Joulun aika on todella vilkasta, jolloin erilaisista elämyksistä saapuu nauttimaan jopa sata ihmistä ympäri maailman”, mainitsee Tavi.

Valtaosa, eli jopa noin 95% Sea Lapland Safarisin asiakkaista tulee ulkomailta. ”Esimerkiksi Australiasta, Espanjasta ja Turkista tulee isoja ryhmiä. Monille alan yrityksille aasialaiset ovat olleet jo pidemmän aikaa ylivoimaisesti suurin pääkohderyhmä, joita meilläkin toki on, mutta meidän asiakkaamme ovat jakaantuneet hyvinkin tasaisesti eri kansalaisuuksien välille”, toteaa Tavi.

Quad-bike-safari1

Kesäisin safareilla liikutaan muun muassa mönkijöillä

Markkinointi matkailualalla vaatii pitkäjänteisyyttä montaa muuta alaa enemmän. ”Käymme paljon alan messuilla. Sieltä saatujen kontaktien realisoituminen asiakkaiksi saattaa kuitenkin kestää jopa useamman vuoden”, Tavi kertoo. Hänen mukaansa myös pitkän kokemuksen omaavasta, taitavasta myyjästä on merkittävä hyöty. Vuosien aikana kertyneet kontaktit ja rakentuneet verkostot ovat alalla erittäin arvokkaita.

Tavilla on tulevaan talvisesonkiin kova usko. ”Kysyntää on ollut esimerkiksi viime kautta enemmän, joten odotukset ovat korkealla ja vilkasta talvea odotetaan”, päättää Tavi.

Topics: Invest in kemi - Menestystarinat

Menestystarinat