Jäärni Metalli Oy on tarjonnut konepajapalveluita Meri-Lapissa 90-luvulta lähtien

17.1.2019 10:34:00

iStock-155600111

Jäärni Metalli Oy on tarjonnut konepaja- ja maansiirtopalveluita Kemissä jo vuodesta 1992 lähtien. Vuonna 1999 sukupolvenvaihdoksen myötä perheyritys siirtyi perustaja Olavi Jäärniltä kolmelle pojalle

, Tuomo, Tapani ja Teemu Jäärnille. Yrityksessä toimii tällä hetkellä 5 vakituista työntekijää.

Yritys on konepajapalveluiden sekä maansiirtotöiden lisäksi myös valmistanut maansiirtokoneiden kauhaan kiinnitettävää harjalaitetta vuodesta 1993 saakka. Harjakonsolin tuotanto ja markkinointi on kuitenkin jätetty vähemmälle, sillä tämänhetkinen kapasiteetti menee korjaus- ja alihankintakonepajana toimimiseen.

Vaikka kysyntää ja tilauskantaa löytyisi enemmänkin, pitää toimitusjohtaja Tuomo Jäärni toimialan varsinaisena haasteena ammattitaitoisen työvoiman puutetta. ”Sama ongelma on koko Suomessa. Kädentaitoja ei enää pidetä yllä samalla tavalla kuin aiemmin, koulutus on keskittynyt enemmän digipuoleen, eikä esimerkiksi manuaalisorvaajia enää kouluteta, joten niitä ei tahdo löytyä mistään.” kertoo Jäärni.

Jäärni Metalli Oy sijaitsee Karjalahden teollisuusalueella, puolen kilometrin päässä Kemin keskustasta, jossa toimii muitakin alan yrityksiä. Hommia painetaan eteenpäin hyvässä hengessä. ”Alueella olevien muiden yritysten kanssa tehdään tiiviisti yhteistyötä. Kilpailua ei yritysten välillä ole, kuten ennen vanhaan saattoi olla.” Jäärni toteaa.

Tuomo Jäärni toimii myös Kemin Yrittäjien puheenjohtajana, joten alueen yritystoiminta on suhteellisen tuttua. ”Kemin Yrittäjissä on 220 jäsenyritystä ja järjestäytymisaste on n. 30%. Toiminnan aktiivisuus on lisääntynyt sukupolvenvaihdosten ja nuorempien yrittäjien määrän kasvun myötä.”

Kemin kaupunkia Jäärni kehuu yritystoiminnan edistämisestä. ”Kaupungilla on muutaman vuoden ollut kova tahtotila keskittyä yrityksiin sekä tehdä yhteistyötä. Toiminta on mennyt yrittäjäystävällisempään suuntaan.”

Topics: Invest in kemi - Menestystarinat

Menestystarinat