Eurofinsin tutkimuskohteena ympäristö ja teollisuus

16.11.2018 13:18:00

Eurofins

Yhteistyö laboratorioyksiköiden kanssa on keskeinen osa Jari Hietalan työtehtäviä.

Eurofins Environment Testing Finland syntyi yrityskauppojen johdosta, kun neljä organisaatiota yhdistettiin.

– Uuden organisaation rakentaminen neljästä pitkän linjan yhtiöstä on nyt aktiivisin ja mielenkiintoisin tehtäväni. Elämme isoa muutostilannetta, niin kuin usein yrityskauppojen jälkeen, Eurofinsin maajohtaja Jari Hietala kertoo.

Suomessa Eurofinsin palveluita on ollut lähes kymmenen vuotta. Nykyisessä mittakaavassa toiminta käynnistyi viime vuonna, kun Eurofins osti Ahma Ympäristö Oy:n, Ramboll Analyticsin sekä Nab Labs Oy:n liiketoiminnan ja tänä vuonna Labtium Oy:n.

– Itsekin tulin yrityskaupan myötä Ahma Ympäristö Oy:stä, jonka toimitusjohtajana toimin vuodesta 2009, parikymmentä vuotta alalla työskennellyt ympäristötekniikan diplomi-insinööri kertoo.

 

Mittauksia 650 laboratoriossa

Eurofins on kansainvälinen konserni, jolla on 40 000 työntekijää 45 eri maassa. Teollisuus- ja ympäristöanalytiikan sekä ympäristötutkimuksen palveluyritys tutkii, mittaa ja analysoi pääasiassa julkisen sektori ja teollisuuden tarpeisiin.

– Asiakkaita ovat esimerkiksi kuntien ja kaupunkien omistamat vesiyhtiöt ja liikelaitokset. Tutkimme muun muassa juomaveden, luonnonvesien ja ympäristön puhtautta. Suomessa olemme alan johtava yritys, Hietala kuvailee.

Ympäristötutkimuksessa kiivain vuodenaika on sulavesikausi, kun taas teollisuusanalytiikassa ei ole vuoden kiertoon perustuvia sesonkeja. Kemin Digipoliksessa yhtiöiden toimintaa on ollut viitisen vuotta.

– Tilat sopivat meille erinomaisesti. Muunneltavuus on pienelle yksikölle hyvin tärkeää, sillä

kaiken tällaisen toimistoon tarvittavan infran ylläpito yksin olisi hankalaa, Hietala kiittelee.

 

Toimiala elää ajan hermolla

Hietalan mukaan alan tulevaisuus näyttää kiinnostavalta ja aiheeltaan yhä ajankohtaisemmalta monestakin syystä.

– Ensinnäkin ympäristön tilan mittaaminen, tutkiminen ja todentaminen on kasvattanut rooliaan koko ajan enemmän. Tulee uusia tutkimuskohteita, ja alan merkitys ei ainakaan vähene. Sen lisäksi erilaisten teollisuusprosessien, jätteiden ja raaka-aineiden mittaamisen kiinnostus on noussut, ja esimerkiksi kiertotalous on ollut päivän sana jo useampia vuosia.

https://www.eurofins.fi/

Topics: Invest in kemi - Menestystarinat

Menestystarinat