Ajankohtaista

Tommi Sirviö aloitti Invest in Veitsiluoto -hankkeen projektipäällikkönä

06.05.2022

Digipolis_tommiInvest in Veitsiluoto -hankkeen juuri nimitetty projektipäällikkö Tommi Sirviö lähtee hyvällä fiiliksellä liikkeelle luotsaamaan projektia. Pitkän linjan projektiosaajana hän tunnistaa useita vetovoimatekijöitä, joiden hän uskoo siivittävän hankkeen hienoon lopputulokseen.

Sirviöllä on pitkä ja laaja projektikokemus sekä yksityiseltä että julkiselta puolelta EU-, tuote-, laatu- ja kehitysprojekteissa. Koulutukseltaan hän on koneautomaatioinsinööri, ja hänellä onkin hanketyön lisäksi kokemusta myös teollisuudessa työskentelystä.

Invest in Veitsiluoto -hanke tukee yritysten sijoittumista Veitsiluodon yrityspuistoon ja Kemin seudulle. Hanke on osa Kemin äkillisen rakennemuutoksen toimintasuunnitelmaa, jonka tavoitteena on minimoida Stora Enson tehtaan sulkemisen negatiiviset vaikutukset ja luoda alueelle jopa tuhat uutta työpaikkaa.

Hankkeen kautta Kemi-Keminmaa-Simo alueille haetaan uusia toimijoita ja uutta liiketoimintaa. Sirviö kuvaakin tätä pyrkimystä Veitsiluodon uusiksi entistä leveämmiksi hartioiksi, kun alueelle haetaan laajemmin eri toimialoja myös teollisuuden ulkopuolelta, mukaan lukien matkailun tuomat mahdollisuudet. Onhan kyseessä Perämeren alueen vetovoimaisin yrityspuisto.

”Merkittäviä vetovoimatekijöitä alueella ovat luonnollisesti Metsä Fibren biotuotetehdas sekä yleisellä tasolla alueen toimijoiden yhteinen panostus vihreä siirtymän toteutumiseen. Rakennamme hyvää uutta tarinaa tulevaisuuteen. Kiinnostusta on jo ollut runsaasti yritysten suunnalta, ja yleinen pöhinä on hyvin positiivinen. Tältä pohjalta on helppo lähteä viemään asioita eteenpäin,” Sirviö toteaa.

Omiksi vahvuuksikseen hankkeen projektipäällikkönä Sirviö mainitsee ulkopuolelta tulijan näkemyksen alueen vetovoimatekijöitä tunnistettaessa sekä tulostavoitteellisuuden, jota hän korostaa projekteja johtaessaan.

Digipolis hankkeen taustayhteisönä saa myös kiitosta Sirviöltä. Olemassa olevat verkostot, hankeosaaminen ja kyvykkäät kollegat sekä hankkeiden välinen yhteistyö luovat erinomaisen kotipesän Invest in Veitsiluoto -hankkeen onnistumiselle.