Ajankohtaista

Kiertotalouskeskuksen LinkedInin 2000. seuraaja Eero Pohjasenaho: ”Kiertotalous on tavalla tai toisella mukana tulevaisuuden työssäni”

28.09.2022

Kiertotalouskeskuksella on LinkedInissä jo yli 2000 seuraajaa. Määrä on kymmenkertaistunut parissa vuodessa ja Kiertotalouskeskus on kivunnut kolmanneksi suosituimmaksi kiertotalouden sivustoksi LinkedInissä Sitran ja FIBS:n jälkeen. Sisältöjä mitatessa Kiertotalouskeskus on noussut jo toiseksi suosituimmaksi kiertotalouden sivustoksi LinkedInissä Sitran pitäessä kärkisijaa.

pohjasenaho2000linkedin

Kiertotalouskeskuksen 2000. LinkedIn -seuraaja palkittiin Kiertotalouskeskuksen nimikkolinnunpöntöllä. Eero Pohjasenaholla on sille jo paikka suunniteltuna.

Kiertotalouskeskuksen 2000. LinkedIn -seuraaja on Oulun yliopistossa kaivos- ja rikastustekniikan maisteriohjelmassa opintojaan viimeistelevä 24-vuotias tuleva diplomi-insinööri Eero Pohjasenaho. 2000. seuraajan raja rikkoutui 24. syyskuuta 2022. 
”Nyt kun opinnot alkavat olla loppusuoralla, Linkkaria on tullut seurattua aiempaa aktiivisemmin ja Kiertotalouskeskus tuli sieltä vastaan”, Pohjasenaho kertoo.

Kiertotalouskeskuksen LinkedIn sisällöt koskettavat hyvin Eero Pohjasenahon omaa alaa

Pohjasenaho sanoo, että on aiemminkin kuullut Kiertotalouskeskuksesta, mutta on LinkedInin myötä perehtynyt keskuksen toimintaan paremmin. ”Sisällöt koskettavat omaa alaa aika paljon ja tuli sellainen olo, että kannattaa seurata. Viimeisin lukemani postaus oli hyvin kiinnostavaa tutkimustietoa Oulun jakopäähihnatapauksesta. Aina asiat eivät ole välttämättä kiertotalousmyönteisiä, mutta niistäkin on tärkeää kertoa”, Pohjasenaho toteaa.

Kaivannaisalalla kiertotalous liittyy vahvasti työhön

Pohjasenaho uskoo, että työelämässä kiertotalous tulee olemaan hänellä jollakin tavalla vääjäämättä mukana. ”Kaivannaisalalla kiertotalous liittyy tulevaisuudessa vahvasti työhön, sillä vähemmästä pitää saada tehtyä enemmän”, hän sanoo.

Eero Pohjasenaho näkee vihreän siirtymän mahdollisuudet Pohjois-Ruotsissa ja -Suomessa ja voisi hyvinkin kuvitella työskentelevänsä pohjoisessa. ”Kaivokset saattavat sijaita syrjäseudulla, kun taas suunnittelutehtävät ovat usein etelässä. Pohjoisessa olisi kiva pysyä, mutta tässä vaiheessa olen avoimin mielin. Pääasia on, että pääsee alan töihin”, tuleva DI toteaa.

Kiertotaloudessa riittäisi tutkittavaa ja opiskeltavaa yliopistossa pääaineeksi saakka

Opinnoissa kiertotaloutta on sivuttu vähän siellä täällä ja loppuvaiheen opinnoissa Pohjasenaho on valinnut kiertotalouteen kuten sivuvirtojen hyödyntämiseen keskittyvän kurssin. ”Olisi kyllä hienoa, että jossakin vaiheessa yliopistossa voisi opiskella pääaineena kiertotaloutta. Kiertotaloudessa riittäisi rajattomasti tutkittavaa ja opiskelijoita varmasti tulisi alaa opiskelemaan”, Pohjasenaho näkee.

Kiertotalouskeskuksen nimikkolinnunpönttö osui palkintona nappiin

Kiertotalouskeskus palkitsi 2000. LinkedIn -seuraajansa nimikkolinnunpöntöllä. Palkinto on Eero Pohjasenaholle mieluinen.
”Tyttöystävä harrastaa lintubongausta, joten tämä osui kyllä nappiin. Pönttö on niin hieno, että voisi olla kodissa sisustuselementti, mutta taidamme viedä tämän Tornioon vanhempieni luo lähimetsään johonkin sopivaan puuhun”, Pohjasenaho suunnittelee.

TEKSTI JA GRAFIIKKA: SOILE SUVANTO