Ajankohtaista

Kiertotalousforum ACEF2022 pureutuu pohjoisen jätti-investointeihin

07.04.2022

ACEF2022 Arctic Circular Economy Forumin ohjelma alkaa täsmentyä. Ohjelma pureutuu erityisesti pohjoisten alueiden vihreää siirtymää koskeviin jätti-investointeihin, jotka ovat jo lähivuosina kymmeniä miljardeja euroja. 

Kaksipäiväinen ohjelma alkaa vapaamuotoisella iltatilaisuudella Kemin LumiLinnassa, jossa on mahdollisuus verkostoitumiseen ja viihtymiseen. 

Virkisty, viihdy ja verkostoidu

"Koemme, että ihmisillä on tarvetta pitkän korona-ajan ja webinaareissa istumisen jälkeen päästä vapaamuotoisesti tapaamaan ihmisiä ja keskustelemaan kiertotaloudesta kasvokkain", johtaja Tuomas Pussila Kiertotalouskeskuksesta sanoo.

"Vaikka Kemissäkin on kesäkuussa jo kesä, suosittelemme vieraita ottamaan mukaan hieman lämmintä vaatetusta, sillä toki arktinen forum avataan illalla jäisessä elämystilassa", viestintäasiantuntija Soile Suvanto Kiertotalouskeskuksesta sanoo. 

Varsinaisena kokouspäivänä luvassa on tiukkaa asiaa. 

"Käymme läpi muun muassa sitä, kuinka äkillinen rakennemuutos käännetään mahdollisuudeksi", Digipoliksen toimitusjohtaja Kimmo Heikka kertoo. Kemin kaupunginjohtaja Matti Ruotsalaiselta on teemaan liittyen puheenvuoro otsikolla Veitsiluodosta Pohjois-Euroopan johtava teollisen kiertotalouden keskus

Pohjoiset alueet tarjoavat tällä hetkellä ja tulevina vuosina häkellyttävän paljon mahdollisuuksia. Pelkästään Ruotsissa jo päätettyjä teollisia investointeja on kymmeniä miljardeja euroja. Investoinneista suuri osa liittyy vihreään siirtymään ja tähän on perehtynyt Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja Liisa Ansala, joka kertoo päivän aikana teollisen kiertotalouden tarjoamista investointimahdollisuuksista Pohjoiskalotilla. 

Kiertotalouskeskus näköalapaikalla

Kemissä sijaitseva Kiertotalouskeskus on teollisen kiertotalouden keskiössä.

"Olemme aiemminkin sijainneet erinomaisella paikalla teollisen kiertotalouden sivuvirtojen näkövinkkelistä ja nyt näköalapaikka sen kuin paranee, kun vihreän siirtymän jättimäiset investoinnit keskittyvät pohjoiseen Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan",  Pussila iloitsee.

ACEF2022 vain livenä

ACEF2022 forumissa jaetaan ensimmäistä kertaa Vuoden suomalainen Kiertotalousteko -palkinto. Tunnustuspalkinto jaetaan henkilölle, yritykselle, teolle tai asialle, joka innovatiivisesti, rohkeasti tai kekseliäästi edistää teollista kiertotaloutta. 

ACEF2022 forum järjestetään 13.-14.6.2022 Kemin LumiLinnassa. Tapahtuma on ilmainen ja mukaan mahtuu 200 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Tapahtuma järjestetään vain livenä.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen tapahtumaan:

ACEF2022 -VERKKOSIVUT

 

ACEF_logot (002)