Metsä Groupin Kemin biotuotetehdashankkeen alihankintapäivät saavuttaneet suuren kiinnostuksen yritysten keskuudessa

Metsä Group lehdistötiedote

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdashankkeen alihankintapäivät ovat saavuttaneet suuren suosion yritysten keskuudessa ja näin ollen Kemissä järjestetään jo kolmannet alihankintapäivät 11.–12.3.2020 yhteistyössä Kemin Digipoliksen kanssa. Ensimmäiset alihankintapäivät järjestettiin marraskuussa 2019 ja tuolloin mukana oli 220 henkilöä 180 eri yrityksestä. Helmikuussa 2020 järjestettävät alihankintapäivät ovat niinikään jo täynnä, mukana on 200 henkilöä 140 eri yrityksestä, edustettuina ovat kattavasti eri toimialat ja eri kokoluokkien yritykset.

Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan havainnekuva__web (1)

Uudella biotuotetehtaalla olisi merkittävät vaikutukset Suomen kansantalouteen ja Kemin talousalueeseen niin rakennusvaiheessa kuin tehtaan ollessa tuotannossa. Toteutuessaan Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan lähes 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehtäisiin Kemissä. Työntekijöitä koko projektin aikana arvioidaan olevan yhteensä noin 15 000.

Työmaavahvuus voi nousta parhaimmillaan yli 3 000 henkilöön päivässä, joten myös palvelujen ja hyödykkeiden tuottamiseen tarvitaan paikallisten, eri alojen toimijoiden panostusta Kemissä ja lähialueella.

”Haluamme alansa parhaat ammattilaiset kumppaneiksi rakentamaan mahdollista biotuotetehdasta Kemiin. Kumppaneiltamme edellytetään sitoutumista projektin tavoitteisiin, joista tärkein on turvallisuus. Tavoitteet ovat kaikille yhteiset myös aikataulun, laadun ja kustannustehokkuuden suhteen. Tarvitsemme biotuotetehdasprojektiin mukaan paitsi suoraan tehtaan rakentamiseen liittyviä toimijoita, myös osaajia palvelujen ja hyödykkeiden tuottamiseen Kemissä ja lähialueella. Kannustammekin yrittäjiä ottamaan aktiivisesti kaiken irti mahdollisesta omalla alueella sijaitsevasta suurprojektista”, projektijohtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä toteaa.

Nyt meneillään olevassa biotuotetehtaan hankesuunnittelussa luodaan edellytykset investointipäätökselle. Investointipäätös tehdään aikaisintaan kesällä 2020, jonka jälkeen tehtaan rakentaminen alkaisi välittömästi. Kyseessä olisi Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi sitten Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan, joka käynnistettiin vuonna 2017. Kemin biotuotetehdasinvestointi olisi arvoltaan 1,5 miljardia euroa.

Valmistuttuaan uusi biotuotetehdas työllistäisi koko suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2 500 henkilöä, joista uusia työpaikkoja olisi noin 1 500. Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimisi täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja tuottaisi vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja koivusellua sekä lukuisia muita biotuotteita. Puunkäyttö olisi 7,6 miljoonaa kuutiota vuodessa ja puu hankittaisiin pääosin Suomesta.

Kolmansien alihankintapäivien ohjelma ja ilmoittautuminen

Keskiviikkona 11.3.2020 kello 8.30–18.00 Kemin kulttuurikeskuksella kerrotaan kumppanuudesta kiinnostuneille yrityksille meneillään olevasta biotuotetehtaan hankesuunnittelusta, koko projektin aikataulusta ja yhteistyön edellytyksistä. Keskiviikon ohjelman päätteeksi on varattu aikaa yritysten väliselle vapaamuotoiselle verkostoitumiselle.

Torstaina 12.3.2020 kello 8.00 alkaen yhteistyöstä kiinnostuneille yrityksille järjestetään tapaamisia Metsä Fibren kanssa Kemin Digipoliksella. Päivän aikana tehokkaissa 20 minuutin tapaamisissa kartoitetaan mitä tarjottavaa kullakin yrityksellä on Kemin biotuotetehdasprojektille. Tapaamisia on rajallinen määrä ja niitä koordinoi Digipolis, tapaamista toivoneisiin yrityksiin ollaan yhteydessä erikseen.

Alihankintapäivät on tarkoitettu kaikille biotuotetehdasprojektin parissa yhteistyöstä kiinnostuneille yrityksille. Ilmoittaudu maaliskuun alihankintapäiville tämän linkin kautta 7.2.2020 mennessä: https://www.lyyti.in/alihankintapaivatKemi. Tilaisuuteen sopii mukaan 200 henkilöä ja yrityskohtaisesti maksimissaan kaksi henkilöä tilojen rajallisuuden vuoksi.

Lisätiedot:

Jari-Pekka Johansson
projektijohtaja, Metsä Fibre
jari-pekka.johansson@metsagroup.com

Anna-Liisa Pennanen
viestintäpäällikkö, Metsä Fibre
puh. 050 574 8071
anna-liisa.pennanen@metsagroup.com

Kimmo Heikka
toimitusjohtaja, Kemin Digipolis
puh. 040 555 8020
kimmo.heikka@digipolis.fi

Metsä Group
www.metsagroup.fi

 

Viimeisimmät Uutiset