Kemin Matkailun kehittäminen vahvassa nosteessa

 

sampo-in-the-evening

 

Kemi on kirkastanut imagoaan hienolla tavalla viime vuosina. Muun muassa Sampo, Lumilinna ja Rantabulevardi ovat jalokiviä, joiden ympärille Kemin kasvavaa vetovoimaa rakennetaan. Kysyimme Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtajalta Susanna Koutoselta kolme talvikauden kuumaa kysymystä. Miten eläinteema valittiin tämän talven Lumilinnan vetonaulaksi?

”Eläinteema valittiin henkilökunnan ideakilpailun ehdotuksista. Teema antaa loistavan mahdollisuuden kertoa talvimatkailijoille tarinaa siitä, mitä kesä on Kemissä. Lisäksi eläimet ihastuttavat ja kiinnostavat kaikenikäisiä riippumatta kulttuurista ja kotimaasta. Valitun teeman myötä haluamme esitellä omalla tavallamme niin Suomen kuin Meri-Lapin luontoa ja eläimistöä muun maailman metsän ja eläinten rinnalla. Lisäksi eläimet antavat paljon vaihtoehtoja, miten linnan seiniä ja tiloja voi koristella.”

Rantabulevardi on kehittynyt huikealla tavalla, ja Mansikkanokan lasihuvilat ovat olleet suuri matkailumenestys. Lasihuviloita tulee viisi lisää, mutta miten muuten aluetta kehitetään?

”Alueelle käynnistyy pian ympärivuotisen Lumilinnan työmaa ja merellisen matkailun kehittämistä tehdään tämän rinnalla. Lisäksi pyrimme aktivoimaan alueen toimijoita kehittämään lisää ohjelmia, joita voimme myydä asiakkaille. Talven asiakkaat ovat tottuneet siihen, että meillä on tarjolla aktiivinen talviohjelma. Pitää esimerkiksi muistaa, että monen toiveissa oleva hiljaisuus ja rauha on matkailun kannalta myös myytävä ja ohjattu ohjelmapaketti siinä missä kaikki muutkin matkailutuotteet.”

Jäänmurtaja Sampo yhtiöitettiin omaksi osakeyhtiökseen. Miten yhtiöittäminen jäntevöittää Kemin Matkailun toimintaa?

”Yhtiöittämisen tavoitteena on, että Kemin Satama ja Kemin Matkailu keskittyvät omaan ydinliiketoimintaansa ja sen kehittämiseen. Jäänmurtaja Sampo on matkailun kärkituote talvella. Meri, lumi ja jää ovat meidän matkailumme ainutlaatuiset elementit. Sampo ja ympärivuotinen Lumilinna tuovat lumen ja jään matkailijoille läpi vuoden alueella koettavaksi, mutta lumettomana aikana meillä on vielä merellisen matkailun osalta paljon töitä tehtävänä. Tavoitteenamme on panostaa merelliseen palvelutarjontaan yhdessä alueen palvelutarjoajien kanssa.”

Topics: Digipolis Uutiset

Viimeisimmät Uutiset