Kemin CLT-osaamiskeskus on kansainvälisestikin ainutlaatuinen

 

puurakentamisen-suurtapahtuma

 

Vuotuinen eurooppalainen puurakentamisen suurtapahtuma, 20. International Holzbau-Forum (IHF) järjestettiin Saksassa Garmisch-Parternkirchenissä 3.–5. joulukuuta.

Kolmeen seminaaripäivään osallistui yli 1400 ammattilaista pääasiassa Euroopasta, Yhdysvalloista ja Kanadasta. Ammattilaisten joukossa oli Digipoliksen projektipäällikkö Tytti Ahoranta:

– Seminaarin viesti oli selkeä: puurakentamisen on vahvassa vedossa Keski-Euroopassa ja Britanniassa. Puun asema kaikessa rakentamisen markkinassa on vahvistunut ja suosio on kasvanut erityisesti sen ekologisten ja energiatehokkuuteen liittyvien ominaisuuksien ansiosta. Julkiset päättäjät niin kaupunki- kuin maakuntatasoilla ovat vahvasti sitoutuneet vihreään rakentamiseen.

Puurakentamisen läpimurto myös kaupunkirakentamisessa on tapahtunut viime vuosina mm. Sveitsin Zürichissä, Itävallan Wienissä ja Saksan Freiburgissa, joissa on tehty mittavia puurakentamisen hankkeita niin asuntotuotannossa kuin julkisessakin rakentamisessa.

– Buumin taustalla on vahva ympäristötietoisuuden kasvu, mikä näkyy myös lähivuosina Suomessa voimaan astuvissa rakentamista ja rakennusmateriaaleja koskevissa uusissa määräyksissä. Monet kaupungit ovatkin ryhtyneet rakentamaan vihreää brändiä, toteaa Ahoranta.

Ahorannan mukaan erityisesti CLT oli seminaarissa vahvasti esillä erittäin nopeasti yleistyvänä, monipuolisena ja luotettavana rakenteena. Suurtapahtuman aikana tuli myös selväksi, että Kemissä tehdään aidosti uraauurtavaa työtä kansainvälisessä mittakaavassa.

– Kemin osaamiskeskuksen kaltaista nimenomaan CLT:n tutkimukseen ja opetukseen erikoistunutta ympäristöä ei muualta Euroopasta löydy. Kemin osaamiskeskuksen korkeatasoisesta toteutuksesta kertoo myös muitten korkeakoulujen keskusta kohtaan osoittama mielenkiinto, sanoo Ahoranta.

Topics: Digipolis Uutiset

Viimeisimmät Uutiset