Digipolis ja Kiertotalouskeskus iloitsevat biotuotetehtaan ympäristölupapäätöksestä

Digipoliksessa ja Kiertotalouskeskuksessa iloitaan Metsä Fibren biotuotetehtaan saamasta ympäristölupapäätöksestä. Ohjelmapäällikkö Tuomas Pussila näkee, että biotuotetehtaan rakentaminen on erittäin merkittävä kiertotalouden näkökulmasta.

 

Digipolis_tehdas
 

Kiertotalousajattelu näkyy uuden tehtaan kaikessa ajattelussa. Tavoitteena on, että mitään ei päädy kaatopaikalle ja tehtaasta rakennetaan hiilineutraali. Kemin projekti tulee viitoittamaan, miten biotuotetehtaita jatkossa rakennetaan. Kiertotalouskeskus on mukana osaltaan jättiprojektissa.

-Olemme jo tehneet ja tulemme jatkossakin tekemään selvityksiä biotuotetehtaan sivuvirroista. Se on meidän vahvaa osaamisaluettamme, Pussila toteaa.

Lisäksi on järjestetty alihankintapäiviä ja neuvottu, miten yritykset voivat olla mukana biotuotetehtaan investoinneissa. Jatkossa autetaan alihankkijoita esimerkiksi toimitilojen löytämisessä.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaalle. Metsä Fibren odotetaan tekevän lopullisen investointipäätöksen lähiviikkoina. Jätti-investoinnin arvo olisi 1,5 miljardia euroa.

Kiertotalouskeskus on arvostettu asiantuntijaorganisaatio, joka toimii yhteistyössä yritysten, viranomaisten ja oppilaitosten kanssa ja pyrkii synnyttämään kiertotaloudesta uutta liiketoimintaa ja osaamista yrityksille. Kiertotalouskeskus auttaa yrityksiä kehittämään kiertotalousliiketoimintaa ja –tuotteita antamalla asiantuntija-apua, hakemalla rahoituksia, yhdistämällä toimijoita ja luomalla verkostoja ja konsortioita sekä edesauttamalla pilotointeja ja skaalauksia.

Kiertotalouskeskuksen perustajia olivat Digipolis, Kemin kaupunki ja Lapin ammattikorkeakoulu. Ydintoimijoihin kuuluu lisäksi ammattiopisto Lappia Keskus perustettiin vuonna 2017 Sitran myötävaikutuksella.

https://yle.fi/uutiset/3-11706529

https://yle.fi/uutiset/3-11616031

https://www.lapinkansa.fi/kemin-biotuotetehtaalle-ymparisto-ja-vesitalouslup/3198987

https://www.hs.fi/talous/art-2000007690107.html

 

Viimeisimmät Uutiset