Kiertotalouskeskus järjesti Side Eventin WCEF2019-tapahtumassa Helsingissä

side_event2-1

Sitra järjesti World Circular Economy Forumin Helsingissä 3.-5.6.2019. WCEF2019 toi yhteen noin 2 000 kiertotalousvaikuttajaa ympäri maailmaa. Maailman kolmannen kiertotalousfoorumin ytimessä olivat kiertotalouden ratkaisujen globaali skaalaus sekä kiertotalouden seuraava erä.

Kiertotalouskeskus vastasi teolliseen kiertotalouteen keskittyneen Side Eventin järjestämisestä keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona 5. kesäkuuta.

Tapahtuman päätavoitteena on luoda keskustelufoorumi kiertotalouskeskusten kehittämiseen ja kokemusten vaihtoon. Lyhyen esittelyn jälkeen tapahtuman pääosassa on kansainvälinen paneeli yhdessä juontajien ja osallistujien kanssa.

Tapahtuma oli suunnattu päättäjille sekä kiertotalouden ammattilaisille ja asiantuntijoille, jotka ovat joko vastuussa kiertotalouskeskusten suunnittelusta ja johtamisesta tai kiinnostuneet kehittämään kiertotalouskeskuksia (esimerkiksi niiden toimintamalleja, parhaita käytäntöjä ja kokemusten jakamista).

Puhujiin ja panelisteihin kuuluivat Insite Bavarian johtaja Cristina Gaertner Saksasta, Symbiosis Centerin johtaja Per Møller Tanskasta; Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen, Tapojärvi-konsernin talousjohtaja ja johtoryhmän jäsen Arto Peltokorpi, NCE EYDE:n kansainvälisten suhteiden johtaja Cristophe Pinck Norjasta ja Turku Business Regionin erityisasiantuntija Reeta Huhtinen. Moderaattorina oli Jukka Teräs, Kiertotalouskeskus Kemin Digipolis Oy.

side_event1

side_event4

side_event5

Alustajien materiaalit löydät materiaalipankistamme.

Topics: Teollinenkiertotalous