Biohiili ja geopolymeeri voivat tarjota kasvua kiertotalouden liiketoimintaan

Biohiilen ja geopolymeerin uudet ja erilaiset käyttömahdollisuudet voivat tarjota arktista älykästä kasvua kiertotalouden liiketoimintaan. Maaliskuun lopussa järjestetään verkkotyöpaja, joka kokoaa eri alojen tutkijoita, yrityksiä ja asiantuntijoita kehittämään yhdessä uusia aloitteita ympäristöystävällisempien materiaalien käyttömahdollisuuksista. 

Blue Woman Blobby-framed Hiring Announcement Static LinkedIn Post (2)

 

Uusia ideoita kartoittavan työpajan lisäksi verkkotapahtumassa kerrotaan esimerkkejä käytännön esimerkkejä kiertotalouden toteutumisesta. 

 

"Tapojärvi Oy pitää yrityspuheenvuoron geopolymeerin käytöstä kaivannaisjätteen peittämisessä", ASR- ja ASG-hankkeen projektipäällikkö Paula Kassinen Lapin yliopistosta kertoo.

 

Myös rahoitusmahdollisuuksista annetaan tietopaketti.

 

"Kerromme soveltuvista kansallisista ja kansainvälisistä rahoitusmahdollisuuksista. Rahoitusvaihtoehdoista kertovat tapahtumassa ELY-keskuksen, Lapin yliopiston ja Business Finlandin asiantuntijat", Kassinen sanoo.

 

Työpajoissa voi valita ryhmän oman kiinnostuksensa mukaan ja pohtia esimerkiksi biohiilen käyttö biohiilen käyttömahdollisuuksia maa- ja viherrakentamisessa tai geopolymeerinkäyttöä suojarakentamisessa.

 

"Tapahtumaan kannattaa osallistua, sillä se on tilaisuus keskustella ja verkostoitua muiden biohiilen ja geopolymeerin mahdollisuuksista kiinnostuneiden kanssa. Tapahtumaan kutsutaan yrityksiä, tutkijoita ja asiantuntijoita, ja ideana on, että eri aloilta ja taustoista tulevien ihmisen kokoontuminen poikisi uusia ideoita ja verkostoja", Kassinen kuvaa.

 

Tapahtuma järjestetään 24.3. kello 12-15 ja ilmoittautua voi alla olevan linkin kautta. 

 

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/S/4FBC8F8CD97DC9C7

 

Tapahtuman järjestävät hankkeet:

Arctic Smartness RDI-Excellence (ASR)

Arctic Smart Growth (ASG)

Kiertotaloutta edistävät uudet alueelliset toimintamallit ja biopeittoratkaisut kaivosten jälkihoidossa (Biopeitto2) Department of Forestry

 

Topics: Teollinenkiertotalous, kiertotalous, kiertotalouskeskus, liiketoiminta, pohjois-suomi, uusi liiketoiminta, tapojärvi, lappi, biohiili, geopolymeeri, arktinen, lapinyliopisto