Kemiläisten yksinyrittäjien tuki

Yksinyrittäjien tukihakemus ja ohjeet


Tuen hakuaika on päättynyt 30.9.2020. Emme ota vastaan uusia hakemuksia.

***

Alla olevalla sähköisellä lomakkeella voit hakea avustusta, jos yrityksesi YTJ-rekisterin mukainen kotikunta on Kemi. Yrityksesi kotikunta ei ole välttämättä sama kuin oma asuinkuntasi tai kunta, jossa yrityksesi harjoittaa liiketoimintaa. Voit tarkistaa yrityksesi kotikunnan ja muut tiedot YTJ-rekisteristä. Jos yrityksesi kotikunta on muu kuin Kemi, sinun tulee hakea avustusta ko. kunnalta, eli ei tällä lomakkeella. Mikäli olet freelancer tai kevytyrittäjä eikä sinulla ole y-tunnusta, voit hakea tukea omasta kotikunnastasi.

Avustusta voi saada päätoiminen yksinyrittäjä, mukaan lukien freelancerit, jolla ei ole työntekijöitä tai yrittäjäkumppania. Yrittäjän pitää osoittaa, että hänen taloudellinen tilanteensa on vuodenvaihteen jälkeen heikentynyt koronaviruksen takia. Yritys ei ole saanut olla taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä. Jos yrityksellä kuitenkin on verovelkaa, sen hoitamisesta täytyy olla hakemusta jätettäessä Verohallinnon hyväksymä maksusuunnitelma.

Tuen suuruus on 2000 euroa ja se on kertakorvaus. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Avustusta voidaan maksaa 16.3.2020–31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka.


NEUVONTAPALVELU

Puhelinneuvontamme auttaa sinua hakuun liittyvissä kysymyksissä ja hakulomakkeen täyttämisessä.

Puhelinneuvonta on avoinna arkisin klo 8-16.

Teemu Saralampi | 040 1977 149 | teemu.saralampi@digipolis.fi 

Ella Saarenpää| 040 7612 174 | ella.saarenpaa@digipolis.fi Usein kysytyt kysymykset


Yksinyrittäjän tukea haetaan ensisijaisesti sähköisesti. 
Mikäli yrittäjä ei pysty toimittamaan hakemusta sähköisesti, pyydetään häntä olemaan yhteydessä neuvontapalveluihin.