Yritysalueet ja toimitilat

Yritysalueet ja toimitilat

Kemissä on tilaa uusille yrityksille! Hyvät julkiset ja kaupalliset palvelumme helpottavat yrityksesi sijoittumista Kemiin. Kemi tarjoaa monipuoliset yritysalueet ja toimitilat niin teollisuuden kuin kaupan tarpeisiin.

Kemin vetovoimaiset yritysalueet ja toimitilat sijaitsevat lähellä kaupungin keskustaa Lapin pääväylien varrella. Vapaat yritystontit löydät Tonttitorilta.

Digipoliksen uudet ja nykyaikaiset toimitilat sekä kattava toimistopalvelutarjonta on kehitetty yritysten tarpeita kuunnellen. Mikäli yrityksen toiminta ei vaadi kiinteää toimistoa, Digipolis tarjoaa vuokralle myös virtuaalitoimistoja. Digipoliksen vapaat toimitilat löydät tästä.

Kartta-1024x536 Toimitilat_meridiaani

Lue lisää

Lue lisää

 


Kemintulli

Sijainniltaan erinomainen yritysalue

Kemintulli on Kemin eteläpuolelle nouseva yritysalue. Se sijaitsee Perämeren moottoritie E75:n ja Veitsiluodontien risteysalueella, lähellä Ajosta, Veitsiluotoa sekä Kemin keskustaa. Myös Tornio ja Ruotsin raja ovat lähellä. Siksi sen saavutettavuus on erinomainen ja sijainti logistisesti erittäin toimiva.

Kemin kaupunki tarjoaa Kemintullin alueelta liiketontteja yrityksille vuokralle tai ostettavaksi. Vuokratontti on mahdollista lunastaa myöhemmin myös omaksi. Alueen koko on yhteensä n. 140 hehtaaria ja tonttien koot täysin räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaan. Alueen pienimmät tontit ovat n. 1400 m² suuruisia ja suurin tontti on kooltaan runsaat 22 400 m².

Ilmakuva_kesä_kemi_web-1024x683

Osa alueen tonteista on välittömästi käyttövalmiina. Tällä hetkellä rakennetaan infraa alueen pohjoisosaan ja tontit luovutetaan sitä mukaan kuin infra valmistuu. Alueen maaperä on rakennettavuudeltaan pääosin kantavaa kangasmaata. Alueen puusto harvennetaan ennen tontin luovuttamista. Eteläntien varrella olevat tontit ovat rakentamiskelpoisia. Alueen käyttöönoton ensimmäinen vaihe käsittää tontit Neste Lapintuulesta pohjoiseen päin noin 1,1 km:n matkalta.

 

Alueella toimivat yritykset

Neste Lapintuuli
Neste Oil K- market Kemi Lapintuuli

Lisätietoa alueesta ja tonttien varauksesta antaa elinkeinopäällikkö Jukka Feodoroff, yhteystiedot löytyvät alempaa tältä sivulta.


Logistisesti loistava sijainti

Kemi sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla nelostien varrella. Autolla ja junalla matkaa Pohjois-Suomen muihin maakuntakeskuksiin, Ouluun ja Rovaniemelle kertyy 110 km. Alueen ohittava liikennevirta on 13 300 ajoneuvoa/vrk, kehitys on ollut kasvava. Lisäksi Kemissä ovat seuraavat logistisesti merkittävät palvelut.

Kemin satamapalvelut

 • Lapin ainoa syväsatama
 • Sijaitsee Ajoksessa n. 10 km Kemin keskustasta
 • Pohjois-Suomen tärkein tuonti- ja vientisatama
 • Aluksia 549 (2018)
 • Tuonti 1 085 417 tn.
 • Vienti 1 292 429 tn.

Kemi-Tornion lentoasema

 • Päivittäisiä lentoja Helsinkiin
 • Lähes 100 000 matkustajaa vuosittain
 • Sijaitsee 5 km päässä Kemin keskustasta

Kemin rautatieasema

 • Sijaitsee keskustassa
 • Pääradan varressa
 • 4-7 vuoroa päivässä etelään ja pohjoiseen
 • Yhteystiedot ja aikataulut VR:n kotisivuilla
Hanna Alila
Kemin kaupunki, elinkeinojohtaja

Hanna Alila

+358 40 480 1067

hanna.alila@kemi.fi
Tarja-Heikonen
Kemin teollisuuskylä, toimitusjohtaja

Tarja Heikonen

+358 50 349 4984

tarja.heikonen@digipolis.fi