Tiede-, teknologia- ja innovaatioyhteistyötä Kiinan ja Euroopan välillä rakennettiin Kemissä

10.10.2018 12:38:00

Kristalli kuplatSuomessa järjestettävä The 10th FCPAE Europe Forum & The 4th ASEM Cooperation Forum kokosi yhteen yrittäjät, virkamiehet, ammattilaiset ja osaajat Kiinasta sekä muista Aasian maista ja Euroopasta.

Foorumin teemana on ”Clean, Smart and Health”. Tapahtuma toteutettiin Helsingin kaupungin, CASTF:n ja ASEM-CCSTI:n toimesta 25.–28. syyskuuta.

Foorumin alatapahtumana oli kiertotalouteen keskittynyt seminaari, joka järjestettiin Kemissä. Seminaarin jälkeen vierailla on mahdollisuus tutustua paikallisiin yrityksiin.

"Olemme iloisia, että Kemin kaupunki, Digipolis ja Lapin ammattikorkeakoulu saavat isännöidä osaa Kiinan tiede- ja teknologiayhdistysten vuotuista Euroopan kokousta. Kyseiset yhdistykset toimivat Kiinan tiede- ja teknologiaministeriön suojeluksessa, joten tämä tarjoaa meille arvokkaita yhteistyömahdollisuuksia tulevaisuudessa. Kemillä on myös meneillään keskustelut syvällisestä yhteistyöstä Kiinan kiertotalousyhdistyksen kanssa, joka toimii valtiollisena kiertotalouden kehittäjänä Kiinassa", kertoi Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Helsingin ja Kemin tapahtumat korostivat tiede-, teknologia- ja innovaatioyhteistyötä Kiinan ja Euroopan välillä. Tavoitteena on avata uuden aikakauden Aasia-Eurooppa yhteistyötä ”Belt and Road” -aloitteen pohjalta.

Tapahtumissa Kiinan ja Euroopan valtioiden edustajat keskustelivat, kuinka edistää kontakteja ja yhteistyötä, ja tiede- ja teknologiapuistojen edustajat löysivät yhteistyömahdollisuuksia. Lisäksi sijoittajat ja yritysten edustajat tutkivat sijoitus- ja tuotekehitysmahdollisuuksia. Kokonaisuutena foorumi mahdollistaa alustan mm. yrityksille ja tuotekehitysosastoille korkean tason osaajien houkutteluun Kiinasta ja Euroopasta.

”Kemi ei valikoitunut tapahtuman järjestämispaikaksi sattumalta, sillä kaupungista on tullut kiertotalouden kehittämisen pohjoinen keskus. Tässä ovat edesauttaneet alueelle keskittyneet teollisuuden suuryksiköt, joita esiteltiin tilaisuudessa laajasti. Kemi-Tornion alue vastaa noin kahdeksasta prosentista koko suomalaisen viennin arvosta”, totesi kaupunginjohtaja Nissinen.

Alueen keskeinen asema suomalaisessa teollisuudessa konkretisoituu Digipoliksen vetämässä Kiertotalouskeskuksessa, jonka yhteistyökumppanina on Sitra.

Topics: Invest in Kemi - Ajankohtaista

Viimeisimmät