Metsä Fibre hakee yhteistyöstä kiinnostuneita alihankkijoita Kemissä

27.11.2019 12:03:27

kemi-tehdas-ilmasta (1)

Metsä Fibre järjesti suunnitteilla olevan biotuotetehtaan alihankintapäivät 6.–7.11.2019 yhteistyössä Kemin Digipoliksen kanssa. 

Tilaisuus oli tarkoitettu mahdollisesta investointiprojektista kiinnostuneille yrityksille eri toimialoilta. Ensimmäinen päivä oli varattu hankkeen esittelylle Kemin kulttuurikeskuksessa ja toinen päivä oli pyhitetty yrityskohtaisille tapaamisille Digipoliksessa. Metsä Fibren lisäksi paikalla olivat ÅF Pöyryn, Fimpecin, Andritzin ja Valmetin edustajat.

- Haluamme alansa parhaat ammattilaiset kumppaneiksi rakentamaan mahdollista biotuotetehdasta Kemiin. Kumppaneiltamme edellytetään sitoutumista projektin tavoitteisiin niin turvallisuuden, aikataulun kuin laadun suhteen, totesi projektinjohtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä.

Projektilla olisi merkittävät työllistävät vaikutukset niin rakennusvaiheessa kuin biotuotetehtaan käydessä koko Kemi-Tornion talousalueeseen. Verrokkina voidaan pitää Metsä Groupin vuosina 2015-2017 rakentamaa Äänekosken biotuotetehdasta, jonka hankkeen kotimaisuusaste oli peräti 70 prosenttia.

- Suuressa projektissa on tarve erilaiselle osaamiselle. Periaatteena on, että kaikilla toimijoilla on tasapuolinen mahdollisuus ilmoittautua projektin verkostoon. Tärkeässä roolissa on proaktiivinen ja avoin viestintä projektin etenemisestä ja mahdollisuuksista kaikille kiinnostuneille, kertoivat omassa esityksessään Metsä Fibren biotuotetehdasprojektin hankinnoista vastaavat Antti Eskola ja Jouko Yliviuhkola.

Yhteistyöstä kiinnostuneet toimijat voivat ilmoittautua Metsä Fibren verkkosivuilla lomakkeen kautta: www.metsafibre.com/kumppaniksikemiin

Topics: Invest in Kemi - Ajankohtaista

Viimeisimmät