TÄRKEÄÄ TIETOA KEMILÄISILLE YRITYKSILLE KORONA-AIKANA

Yritysneuvojamme auttavat häiriötilanteeseen liittyvissä kysymyksissä ja neuvovat rahoitushaasteissa.

INNOSUP-HANKKEET TUKEMAAN TEOLLISUUDEN PALVELUYRITYSTEN INNOVAATIOITA 

INNOSUP on Euroopan Unionin Horizon 2020 -ohjelmaan kuuluva instrumentti, jonka tarkoituksena on löytää uusia lähestymistapoja innovaatiotukeen. 

METSÄ FIBRE RAKENTAA KEMIIN BIOTUOTETEHTAAN

Kemin Digipolis on riemuissaan voidessaan kertoa, että MetsäFibren Kemin biotuotetehdashanke toteutuu. Rakennustyöt ovat käynnistyneet ripeästi purku- ja paalutustöiden merkeissä.

Digipolis Kemin teknologiakylä

Lapin suurin teknologiakeskittymä Digipolis on ollut toiminnassa vuodesta 1993 alkaen. Sen sydän on alueella toimivat 50 yritystä ja organisaatiota, noin 500 työntekijän voimin. Kehitysyhtiö Kemin Digipolis Oy vastaa yritysten kasvun ja kehittymisen edistämisestä sekä elinvoimaisen toimintaympäristön ylläpitämisestä. Kemin Teollisuuskylä Oy taas tarjoaa kaikille toimijoille tilat ja puitteet. Lisäksi Digipoliksessa on vahva koulutuskeskittymä; Lapin ammattikorkeakoulu ja Ammattiopisto Lappia järjestävät koulutusta 1500 oppilaalle ja TKI-palveluita alueen yrityksille.

Lue lisää

Ajankohtaista

 • Infotilaisuus yrittäjille Metsä Fibren investoinnista

  Kemin kaupunki ja Lapin TE-palvelut kutsuvat paikalliset yrittäjät koolle kuulemaan biotuotetehtaaseen liittyvistä investoinnista. Tilaisuudessa Metsä Fibre, Kemin kaupunki ja Kemin Satama kertovat rakentamisen aikataulusta ja työntekijöiden saapumisesta paikkakunnalle ja hankkeeseen muista liittyvistä investoinneista. Lisäksi tilaisuudessa käsitellään projektiin liittyvää yritysten tukemista ja kehittämistä, sekä työllistämistä alueella.

 • Miljoonapotti Business Finlandilta kiertotalouden investointeihin

  Business Finland rahoittaa merkittävällä potilla kiertotalouden investointeja. Jaossa on 17 miljoonaa euroa Suomessa toimiville yrityksille, jotka parantavat ympäristönsuojelun tasoa yli EU:n normien tai lisäävät jätteen kierrätystä nykyisen teknisen kehitystason ylittävillä ratkaisuilla.

 • Odotettu Kemin biotuotetehtaan investointipäätös on täällä!

  Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan havainnekuva__web (1)

  Kemin Digipolis on riemuissaan voidessaan kertoa, että MetsäFibren Kemin biotuotetehdashanke toteutuu. 

  Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre tiedotti tänään tehneensä investointipäätöksen uuden biotuotetehtaan rakentamisesta Kemiin. Investoinnin arvo on 1,6 miljardia euroa ja se on Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi kotimaahan. 

Tilaa uutiskirje