Uutiset

Julkaistu: 9.09.2015

Biotaloustreffeillä riitti pöhinää

/media/korteniemi-uutinen.jpg

Aromtechin hallituksen puheenjohtaja Veli-Markku Korteniemi puhui Biotaloustreffeillä

Elintarviketeollisuusliitto ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Puutuoteteollisuus ry, Teknologiateollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry, MMM, TEM, VTT ja Tekes järjestivät viime viikolla yhteistyössä Kemin Digipoliksen kanssa Biotaloustreffit alueen yrityksille.

”Tilaisuus oli onnistunut. Treffit tarjosivat aktiivista keskustelua ja uusia avauksia liiketoiminnan kehittämiseen biotalouden osalta Lapissa ja miksei valtakunnallisestikin”, totesi Digipoliksen asiantuntija Teemu Saralampi.

Yksi tilaisuuden alustajista oli alan alueellisesta uranuurtajayrityksestä. Torniolainen Aromtech on perustettu vuonna 1991 ja tuottaa niche-tuotteita kansainvälisille markkinoille: ”Öljyuutteet valmistetaan ympäristöystävällisellä uuttoteknologialla omassa tehtaassa Torniossa. Oman tuotekehityksen tuloksena syntyneet tuotteet ovat joko ravintolisiä tai bioaktiivisia raaka-aineita kosmetiikka- ja ihonhoitoteollisuudelle”, kertoi Aromtechin hallituksen puheenjohtaja Veli-Markku Korteniemi.

Mielenkiintoisen alustuksen piti myös Metsä Fibren Kemin tehtaanjohtaja Ari-Pekka Vanamo, joka kertoi Äänekosken massiivisesta tehdashankkeesta. “Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on päättänyt rakentaa uudenlaisen biotuotetehtaan Äänekoskelle Keski-Suomeen. Kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi (1,2 miljardia euroa). Hankkeen työllistävä vaikutus on koko arvoketjussa yli 2 500 työpaikkaa.”

Kansallisen näkemyksen biotalouden näkymistä esitteli Liisa Saarenmaa Maa- ja metsätalousministeriöstä: "Kymmenen vuoden tavoite on seuraava: Suomi on bio- ja kiertotalouden sekä cleantechin edelläkävijä. Kestävien ratkaisujen kehittämisellä, käyttöönotolla ja viennillä olemme parantaneet vaihtotasetta, lisänneet omavaraisuutta, luoneet uusia työpaikkoja sekä saavuttaneet ilmastotavoitteemme ja Itämeren hyvän ekologisen tilan."

Lisätietoja:

Teemu Saralampi
asiantuntija
teemu.saralampi@digipolis.fi
040 1977 149

Takaisin edelliselle sivulle