Ajankohtaista

Julkaistu: 24.11.2016

Pohjoissuomalaiset kaivosalan yritykset yhdistivät voimansa

”Saumattomalla partnerisuhteella yhtiöt pystyvät hyödyntämään toistensa resurssit ja varmistamaan palvelun tuottamisen kustannustehokkaasti”, sanoo Palsatechin toimitusjohtaja Mika Alasuutari.

Vuonna 1980 perustetun Oy Kati Ab:n ydinpalveluja ovat timanttikairaus ja kairareikien mittaukset. Yrityksen palveluksessa on noin 100 työntekijää. Kati on mukana myös teollisuuden energiahankkeissa sekä maanpäällisissä ja maanalaisissa infra-hankkeissa.

”Timanttikairauksia ja niihin liittyviä mittauksia olemme tehneet jo lähes 40 vuotta”, kertoo Katin toimitusjohtaja Tapani Niskakangas.

Geovisor on geofysikan ja kalliomekaniikan mittauksiin sekä laiteasennuksiin erikoistunut uusi alan toimija. Geovisor hankki vuoden alussa entisen Suomen Malmi Oy:n geofysiikan tutkimusosaston mittalaitteistot.

”Geovisorin kattava oma laitekanta mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan palvelukonseptin”, toteaa Geovisorin toimitusjohtaja Pekka Kantia.

Palsatech Oy on kolme vuotta sitten perustettu toimija, joka tarjoaa kattavan geopalvelukokonaisuuden malminetsinnän, kaivostoiminnan sekä infrarakentamisen tarpeisiin. Yhtiön palveluihin kuuluvat geologiset ja geotekniset mittaukset sekä kentällä tehtävät valmistelevat työt ja näytteiden jatkokäsittely.

Palsatechin Kemissä toimiva Malminetsinnän palvelukeskus on oman alansa one-stop-shop, joka tarjoaa laajan palveluvalikoiman aina suunnittelusta näytemateriaalin säilytykseen.

”Yhteistyö Katin ja Geovisorin kanssa tuo palvelukokonaisuuteemme aivan uudenlaista tutkimuksellista vahvuutta. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä suuremmissa tutkimuskokonaisuuksissa”, kertoo Mika Alasuutari.

LISÄTIETOJA:
Mika Alasuutari, Palsatech Oy:n toimitusjohtaja
Puh. +358 40 51 44 505
mika.alasuutari@palsatech.fi

Takaisin edelliselle sivulle