Ajankohtaista

Julkaistu: 14.11.2018

Lappian teollisessa CLT-oppimisympäristössä oppilastyönä valmistetut elementit asennettiin paikoilleen uusimpaan kohteeseen 8.11.2018.

/media/files/kuvat/puurakentaminen/2.-08112018.jpg

Lappian teollisessa CLT-oppimisympäristössä oppilastyönä valmistetut elementit asennettiin paikoilleen uusimpaan kohteeseen torstaina 8.11.2018. Rakennuttaja on Hannu Aurinko DI, TkT ja Laatuinsinöörit Oy:n toimitusjohtaja. Hän oli perehtynyt CLT:n ominaisuuksiin ja päätynyt ulkoseinien osalta yksiaineiseen rakenneratkaisuun, joka toteutettiin 5-kerroksisella 205 mm CLT-levyllä. Myös rakennuksen väliseinät ja välipohja ovat CLT:tä. Vesikaton kantavana rakenteena on käyttöullakkoristikot.

Rakennuspaikalla Tervolassa Purnunkankaalla, Runkausjoen rannalla asennuksesta vastasi Lappian opiskelijat, joita ohjasivat kouluttajat Juha Kinnunen ja Henri Enqvist. Kohteen rakennesuunnittelusta vastasi rakennusinsinööri Martti Mylly ja elementtien kuljetus hoidettiin yhteistyössä Lappian logistiikka-alan kanssa. Pystytystä oli seuraamassa myös CLT- elementtien valmistuksesta vastannut kouluttaja Matti Yliniemi. Nostoista vastasi Nosto ja Kuljetuspalvelu Kivelä Oy:n Hannu Kivelä. Kyseessä oli Kivelän 3. CLT-rakennuksen pystytys.


Lisätietoa
Tytti Ahoranta, projektipäällikkö puurakentaminen
Kemin Digipolis Oy
tytti.ahoranta@digipolis.fi
p. 040 504 2257

Takaisin edelliselle sivulle