Ajankohtaista

Julkaistu: 18.05.2016

Biotalous ja pohjoismainen yhteistyö Itämeren alueella: Puitteet ja mahdollisuudet alueiden väliselle yhteistyölle Kemissä 19.5.2016

Pohjoismaisella ministerineuvostolla ja Nordregiolla on ilo kutsua sinut mukaan tutustumaan Perämerenkaaren parhaisiin käytänteisiin kierto- ja biotalouden saralla sekä keskustelemaan Itämeren alueen vielä hyödyntämättömistä bisnesmahdollisuuksista näillä sektoreilla. Aiheina ovat mm. julkisen ja yksityisen sektorin välisen yhteistyön tarjoamat mahdollisuudet makroalueella, klusteriyhteistyö sekä paikallisen biotalouden erityispiirteet.

Englanninkielinen tapahtuma järjestetään Kemin Digipoliksen auditorio Horisontissa (Sensori, Tietokatu 3, Kemi) torstaina 19.5. klo 9.00 – 14.30.

Pohjoismaisella ministerineuvostolla on johtava rooli EU:n Itämeri-strategian toteuttamisessa sekä kestävän kehityksen ja elinkeinoelämän edistämisessä alueella. Ministerineuvoston alaisuudessa toimiva aluetutkimukseen erikoistunut Nordregio-instituutti edistää vihreää kasvua pohjoismaisilla alueilla tutkimuksen ja suositusten kautta.

Ministerineuvosto ja Nordregio kokoavat yhteistyössä kemiläisten ja luulajalaisten kollegoiden kanssa yhteen pohjoisen Itämeren alueen kierto- ja biotaloustoimijat. Edustettuina Kemissä ovat alue- ja paikallishallinto, tutkimus-, teknologia- ja innovaatiotoimijat, yrityshautomot sekä muut kierto- ja biotalouden liiketoiminnan kehittämiseen keskittyvät tahot. Mukana on myös kierto- ja biotaloustoimijoita muista Pohjoismaista.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset voi osoittaa 11. toukokuuta mennessä osoitteeseen nelli.mikkola@nordregio.se tai vaihtoehtoisesti Liv la Cour Bellingille osoitteeseen livbel@norden.org

OHJELMA

Takaisin edelliselle sivulle