Ajankohtaista

Julkaistu: 18.04.2017

Arctic Business Forum 2017 - Industry, Innovations & Investments 17.-18.5.2017

OHJELMA

KESKIVIIKKO 17.5.

AVAUSPUHEENVUORO
Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen ja Lapin kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Juha Mäkimattila pitävät avauspuheenvuoronsa.

MITÄ ARKTISELLA ALUEELLA TAPAHTUU 2017
Arvioidaan kansainvälisen Arktisen liiketoiminnan yhteistyön kehitystä muuttuvassa poliittisessa tilanteessa. Arctic Business Forum vuosikirja 2017 julkaistaan.

SWEDISH SESSION – JÄRJESTÄJÄNÄ BUSINESS SWEDEN
Esittelyssä Ruotsin kiinnostus Arktista aluetta kohtaan, ja mitä mahdollisuuksia ruotsalaiset näkevät Arktisella alueella olevan. Päämääränä on aktivoida ruotsalaisia yrityksiä toimimaan Arktisella alueella sekä ennen kaikkea rakentaa yhteistyötä Ruotsin ja Suomen sekä muiden kansainvälisten yritysten välille.

LIIKETOIMINTA ARKTISELLA ALUEELLA
Kemi-Tornio alue sijaitsee Kemijoen ja pohjanlahden risteyskohdassa Ruotsin rajalla. Samalla se on yksi Arktisen alueen suurimmista teollisuuskeskittymistä. Pienille- ja keskisuurille aliurakointi ja ylläpitoyrityksille alue tarjoaa paljon mahdollisuuksia niin Kemin metsäteollisuudessa kuin Tornion terästeollisuudessa.

TORSTAI 18.5.

ARKTISEN ALUEEN LIIKENNE
Päivitys Euroopan arktisen alueen satamien ja laivaliikenteen tilanteeseen Koillisväylällä unohtamatta suunnitelmia Arktisen alueen rautatien rakentamiseen. Arktinen alue kiinnostaa yhä enenevässä määrin ja siitä on tullut trendikäs matkakohde, mikä näkyy esimerkiksi suorien lentoreittien avautumisena Eurooppaan ja Aasiaan. Kysynnän kasvaessa on hyvä pohtia, miten Arktisen alueen liikennereittejä tulevaisuudessa kehitetään.

INVESTOINTIKATSAUS
Uutiset Euroopan Arktisen alueen investoinneista metsä-, teräs-, ja kaivosteollisuudessa sekä liikenneyhteyksissä.

Lisää tietoa ohjelmasta ja puhujista tulossa lähiaikoina.

Arctic Business Forumin nettisivuille pääset tästä.

Takaisin edelliselle sivulle