Digipolis

Digipolis - Kemin Teknologiakylä

auditorio


Digipolis - Kemin Teknologiakylä on Lapin suurin teknologiakeskus, joka on toiminut parisenkymmentä vuotta. Digipoliksessa toimii reilut 50 yritystä ja organisaatiota sekä työskentelee n. 500 työntekijää. Digipolis on myös koulutuksen keskus; Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja ammattiopisto Lappian suojissa opiskelee 1500 nuorta.

Digipolis vastaa yritysten kehittämishaasteisiin erityisesti tieto- ja prosessiteollisuuden rajapinnassa, mutta myös muissa tietoteollisuuden rajapinnoissa, esim. kylmä- ja ääriolosuhteet. Digipoliksen vahvimmat erikoisosaamisalueet on vuosien määrätietoisella työllä kehitetty palvelemaan paikallista ja alueellista yrityskenttää. Koko Digipolis-joukkue toimii yrityslähtöisesti.

Digipoliksen kasvun ja kehittämisen kannalta avainasemassa on ollut monipuolinen ja syvällinen yhteistyö niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Erityisen hedelmällistä kansainvälistä yhteistyötä on tehty Pohjois-Ruotsin kanssa. Yritysten tarpeet suuntaavat Digipoliksen toimintaa ja tarpeisiin vastataan laajalla kumppaniverkostolla. Menestystarinat on tehty jaettavaksi.