Yrittäjän verkostot

Business Kemin keskeisiä tehtäviä on mahdollistaa kasvukykyisille yrityksille verkostoituminen oikeiden tahojen kanssa. Olipa yritys suuri tai pieni, kannustamme sinua verkostoitumaan niin yrittäjäkollegoiden kuin toimintaasi tukevien asiantuntijoiden kanssa.

Vaihtoehtoja verkostoitumiseen

Yrittäjänä toimit väistämättä monenlaisissa yhteisöissä ja verkostoissa, niin muodollisemmissa kuin epävirallisemmissakin. Verkostoitumista tapahtuu siis jokaisella yrittäjällä tahtomattaankin. Etumatkan muihin voi tehdä satsaamalla niihin verkostoihin, jotka palvelee yrityksesi liiketoimintaa tai omaa hyvinvointia ja jaksamistasi. 

Kannustammekin yrityksiä aktiiviseen verkostoitumiseen ja järjestämme verkostoitumiskahveja useiden tapahtumiemme yhteydessä.

 

Alueemme yrittäjäverkostot

Liity mukaan yrittäjäjärjestöihin, jotka tarjoavat jäsenilleen tukea, verkostoitumista sekä vaikutuskanavan yrittäjiä koskeviin asioihin niin alueellisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.

 

Kemin Yrittäjät.

Kemin Yrittäjänaiset.

 

 

 

yhteistyo_2

Mentori yrittäjän tukena

Mentorointi on osaamisen ja asiantuntijuuden siirtämistä kokeneelta konkrarilta kokemattomammalle tulevaisuuden osaajalle. Siinä osaava ja arvostettu asiantuntija, tässä tapauksessa toinen yrittäjä eli mentori neuvoo, tukee ja edistää kahdenkeskisessä vuorovaikutusessa kokemattomampaa henkilöä - vaikkapa vasta alkanutta yrittäjää - oman yrittäjäpolkunsa rakentamisessa.

Mentorointi perustuu avoimuuteen, molemminpuoliseen luottamukseen ja tasa-arvoisuuteen. Sen tarkoituksena on edistää mentoroitavan ammatillista kehittymistä sekä menestymistä yrittäjäuralla. 

Kemin Yrittäjät tarjoaa mentoriapua erityisesti aloittaville yrittäjille Kemin alueella.

Voit ottaa yhteyttä suoraan yrittäjään ja esitä mentoroinnin tarpeesi. Tarvittaessa hän ohjaa sinut paremmin asiasta tietävälle yrittäjälle toimialaosaamisen tai yrityksen koon mukaan.

Tartu rohkeasti mahdollisuuteen ja ota yhteyttä yrittäjiin!

ongelman-ratkaisu

Verkostoitumisen hyödyt

Verkostot auttavat yrittäjää monella tavoin eikä aina niin ennustettavalla tavalla. Määrätietoinen verkostoituminen on kuitenkin yritykselle taloudellinen etu ja siihen satsattu aika tulee takaisin korkojen kera. 

Rahan arvoisia vinkkejä
Yrittäjän uralla törmäät aina aika ajoin tilanteisiin, joissa tarvitset ulkopuolisen neuvoja, apua ja asiantuntemusta. Hyvin hoidetuista verkostoista löydät helposti oikean tahon auttamaan kussakin tilanteessa.

Joskus paras apu tulee saman alan yrittäjäkollegalta, joskus ajatuksia avartaa täysin eri alan toimijoiden näkemykset ja kokemukset. Jos verkostosta ei suoraan löydy apua, voit kuitenkin saada kullan arvoisen neuvon siitä, kenen puoleen kääntyä. Vastavuoroisesti sinun kokemuksesi ja osaamisesi voi olla verkostosi toimijoille juuri se puuttuva palanen, joka säästää heiltä aikaa, vaivaa ja euroja.

Yrityksesi tunnetaan ja tiedetään
Vahva verkosto on parhaimmillaan hyvä kanava yrityksen asiakashankinnalle. Jakamalla tietoa uusista tuotteista ja palveluistasi verkostoissa, voit varmistaa, että juolahdat mieleen, kun verkostossa etsitään ja tarvitaan vastaavaa palvelua.

Tuttavasi tai verkostosi jäsenen tekemä suosittelu ja puolestasi puhuminen on usein arvokkaampaa ja tehokkaampaa kuin yksikään Facebook-mainos tai lehti-ilmoitus.  Mielikuva yrityksestäsi muodostuu aina, kun verkostoidut – olipa verkosto epävirallinen tai virallinen. Siksi onkin tärkeää pysähtyä miettimään, mitä ja miten kerrot toiminnastasi.

Oma tietämyksesi kasvaa
Verkostot ovat erinomainen kanava kasvattaa omaa osaamista. Olet ydinosaamisesi erikoisasiantuntija, mutta on myös paljon asioita, joita et vielä tiedä. Verkostot ovat täynnä eri alojen asiantuntijoita, joilta voit oppia liike-elämän taitoja laidasta laitaan. Kun rohkenet verkostoitua myös hyvin erilaisten tahojen kanssa, saat todennäköisesti laajempaa osaamista verkostoihisi. 

Sparrausta oman toiminnan kehittämiseen
Oman liiketoiminnan kehittäminen on monien yrittäjien lempipuuhaa, mutta samalla myös välttämätöntä tässä ajassa. Toiminnan kehittäminen voi alasta riippuen olla pieniä, asiakkaan ostokokemusta helpottavia tekijöitä tai suurempia kokonaisuuksia, joihin voi sisältyä uusia innovaatioita. Hyvä verkosto mahdollistaa näiden ideoiden pallottelun ja antaa kehittämistyöhösi vinkkejä ja näkökulmia, joita et yksin tai vain oman yrityksen sisällä asiaa pyöritellessäsi olisi hoksannut. Saatat keksiä entistä toimivampia ideoita, kun keskustelet niistä muiden kanssa!

Monipuolista tukea yrittäjän arkeen
Yrittäjän arki saattaa toisinaan olla yksinäistä puuhaa. Et kuitenkaan ole ainoa yrittäjä tässä kaupungissa, saatika tässä maassa.

Toiset yrittäjät ymmärtävät liiketoiminnan tuomat ilot ja huolet, ja voitte jakaa onnistumisenne yhdessä. Muista yrittäjistä löydät saman henkistä keskusteluseuraa silloin, kun kaipaat vertaistukea ja kokemusta. Yrittäjäjärjestöjen kautta käytössäsi on myös piinkovaa asiantuntija-apua.

Alueesi yrityskentällä toimivat liike-elämää tukevat tahot - kuten Business Kemin väki tai rahoittajien edustajat taas voivat tuoda esille näkökulmia, joita ei yrittäjän arjessa välttämättä huomaa - esimerkiksi ajantasaista ja oikeaksi varmistettua tietoa uusista rahoitusratkaisuista, erilaisista säädöksistä ja muutoksista. Yhteistyön näidenkään tahojen kanssa ei tarvitse olla muodollista tai jäykkää -  asiantuntijat verkostoituvat mielellään monipuolisesti eri alan yrittäjien kanssa.

Verkostojemme asiantuntemus yrityksesi käyttöön

Business Kemin väki on mukana useissa asiantuntijoiden ja julkisten toimijoiden verkostoissa niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Verkostojen kautta saamme ajantasaista erikoisosaamista alueemme yritysten käyttöön ja pidämme yllä henkilöstömme asiantuntemusta.

KV-verkostomme painottuvat pääasiassa Kemin elinvoimaohjelmaa tukeviin bio- ja kiertotalouden verkostoihin.