Elintarviketoimijoiden markkinakartoitus- ja verkostoitumistilaisuus

Tapahtuma alkaa
6.05.2021
 klo 09:00
Tapahtuma loppuu
6.05.2021
 klo 
12:30
Tapahtuma paikka
Sodankylän kunnanviraston valtuustosali + mahdollisuus osallistua etänä Teamsillä 

Lapin alueen elintarvike- ja logistiikka-alan yrittäjille ja tuottajille sekä kuntapäättäjättäjille ja kuntien viranhaltijoille Sodankylän kunta ja Lapin AMK järjestävät tilaisuuden, jossa ruokapalvelujen tuottajat ja yritykset kohtaavat toisensa. Tilaisuudessa tutustutaan Kohti kestäviä hankintoja –hankkeen työkaluun. Työkalulla on tarkoitus parantaa alueen pk- ja mikroyrittäjien mahdollisuutta päästä mukaan kuntien järjestämiin tarjouskilpailuihin. 

Tule oppimaan, miten vastuullisia lähiruokaan pohjautuvia elintarvikehankintoja tehdään ja suunnitellaan Lapissa! 

OHJELMA 

9.00 – 9.15 Kahvit 

9.15 – 9.30 Tilaisuuden avaus ja Lapin alueen elintarvikealan näkymät

Maaseutupäällikkö Tanja Häyrynen, Tervolan yhteistoiminta-alue 

9.30 – 9.45 Kohti kestäviä hankintoja -työkalun esittely

Mika Uitto, Lapin amk, Kohti kestäviä hankintoja –hankkeen projektipäällikkö 

9.45 – 12.00 Työpajat & verkostoituminen 

Työpaja-osuudessa jakaudutaan pienryhmiin ja testataan käytännössä Kkh-hankkeen työkalua (työkaluun rekisteröityminen, joka vaatii yrityksen perustiedot ja y-tunnuksen, tuotteiden lisäys, karkea tuotantokapasiteetti vuositasolla). Työpajassa tehdään testihankintoja osallistuvien tuottajien hyödykkeisiin liittyen. 

Etäyhteyden päässä oleville lähetetään linkki työkaluun rekisteröitymiseen sekä ohjeet tuotteiden lisäämiseen. Myös etäyhteyden päässä olevat voivat tehdä työkalulla testihankintoja ja tarkastella aluetaloudellisia vaikutuksia. 

Testauksen tulokset käydään läpi hankehenkilöstön kanssa ja yhteenveto lähetetään osallistujille jälkikäteen. Työkalun käytettävyydestä pyydetään myös palautetta tilaisuuden jälkeen. 

Tuottajat voivat myös ilmoittautua mukaan työkalun käyttöön. Tuottajien saaminen mukaan työkalun käyttöön on tärkeää, jotta hankintoja tekevät  voivat valita kilpailutukseen lähituottajia. Tuottajien on mahdollista tehdä  työkalun kautta yritysverkostoja, jolloin hankintoihin on mahdollista osallistua yhdessä. 

12.00 - 12.15 Hankinnat ja sote-uudistuksen vaikutus lähiruokaan 

Merja Ahola, Sodankylän kunta, Lähiruoan edistämistä tukeva toimintamalli –hankkeen projektipäällikkö

12.15 - 12.30 Tilaisuuden päätös 

 

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kohti kestäviä hankintoja - ja Lähiruoan edistämistä tukeva toimintamalli –hankkeiden kanssa. 


Ilmoittaudu mukaan ma 3.5. klo 17 mennessä.

Ilmoittaudu tästä
 
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko tilaisuuteen paikan päällä vai etänä. Paikan päälle voi osallistua 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, muille osallistuminen etänä. 

Tilaisuudessa otetaan huomioon koronaturvallisuus ja sen hetkise kokoontumisrajoitukset. Covid-19 tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi noudatetaan hallituksen ja Aluehallintoviraston ohjeistuksia. Tarpeen vaatiessa järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. 

Etäosallistujille lähetetään Teams-linkki sähköpostitse ennen tilaisuuden alkua. 

Lämpimästi tervetuloa! 


Lisätietoja tilaisuudesta antaa: 

Merja Ahola 
Sodankylän ruokapalvelupäällikkö 
merja.ahola@sodankyla.fi  
040 809 4955 

Mika Uitto 
Lapin ammattikorkeakoulu Oy 
mika.uitto@lapinamk.fi  
040 674 8616 

Tapahtumakalenteri

Katso kaikki tapahtumat