ELCEE avaa yrityksille osto-ovia maailmalle

ELCEE Group on metallikomponenttiratkaisujen pitkän linjan osaaja. Liki satavuotias hollantilaisyhtiö on nykyisin lähes 300 henkilöä työllistävä yhtiöryhmä 16 eri lokaatiossa ympäri maailman. Suomen toiminnot on käynnistetty vuonna 2018 ja toimisto sijaitsee Digipoliksessa.

IMG_6678

 

Aluemyyntipäällikkö Aapo Rontti on toistaiseksi ELCEEn ainoa suomalaistyöntekijä ja hän pyörittää Suomen myyntitoimintoja Ruotsin maayhtiön, ELCEE Ab:n alaisuudessa. Yhtiön kasvutavoitteissa Suomen markkinoilla on keskeinen rooli.

– Tämän tyyppiselle palveluntarjoajalle on selkeästi kysyntää Suomessa. Täällä on paljon pk-yrityksiä, jotka elävät kovassa kustannuspaineessa – maailma globalisoituu ja kilpailua tulee. Jotta oman tuotteen saa kilpailukykyiseksi, komponenttiratkaisut pitää olla kustannustehokkaita. Jos ei saada edullisesti täältä, pitää hankkia kauempaa, Rontti kertoo.

ELCEE mahdollistaa pienille ja keskisuurille yrityksille komponenttihankinnat matalan kustannustason maista. ELCEE tekee kaiken muun, paitsi varsinaisen valmistuksen, jonka hoitavat luotettavat ja kustannustehokkaat kumppanit.

– Tyypillinen haaste pienellä ja keskisuurella yrityksellä on, että ei ole riittävää osaamista ja paikallista presenssiä kohdemaassa, jolloin räätälöityjen komponenttien hankinta on haastavaa. Me pystymme tarjoamaan täyden palvelun konseptin, jossa koko toimitusketju ja laadunhallinta on huomioitu. Tällä tavalla kokonaiskustannus saadaan kiinnostavaksi asiakkaalle, Rontti kertoo.

– Vastaavaa toimijaa, jolla on samanlainen kapasiteetti ja osaaminen, ei Suomesta oikein löydy.

 

Työskentelyä yksin mutta yhdessä

Suomessa ELCEE ankkuroitui Kemiin, kun kemiläinen Aapo Rontti rekrytoitiin yritykseen. Tilat toimistolle löytyivät helposti.

– Ruotsin maayhtiön toimitusjohtaja kysyi, montako viikkoa tarvitsen toimitilojen etsintään. Tiesin Digipoliksen konseptin, joten ei tarvinnut miettiä, mistä etsiä. Kolme tuntia siitä, kun olin yhteydessä Tarja Heikoseen, tarjous oli pöydällä ja homma kuta kuinkin selvä. Ruotsin toimistossa hämmästys oli aika suuri, Rontti nauraa.

Digipolis on osoittautunut erinomaiseksi tukikohdaksi monipuolista ja liikkuvaa työtä tekevälle Rontille. Työ sisältää paljon monenlaista yhteydenpitoa, mutta varsinainen työn tekeminen on yksinäistä, kun lähimmät kollegat ovat Ruotsissa. Hän kiittelee Digipoliksen kokonaisratkaisua, joka sisältää kaiken, mitä yritys tarvitsee – ja kahvituntien sosiaaliset kanssakäymiset kaupan päälle.

– Eihän tämän helpompaa ratkaisua ole. Täällä on myös helppo rakentaa tulevaisuuden kasvua monipuolisten ja joustavien tilaratkaisujen ansiosta, Rontti toteaa.

Teksti: Saija Ikola

Topics: Digipolis Artikkelit

Viimeisimmät artikkelit