Korona-apu kemiläisille yrityksille

Avustusta ja rahoitusta

Kerromme tällä sivulla poikkeustilanteen vuoksi yrityksille ja yrittäjälle haettavissa olevista rahoitusratkaisuista. Mikäli yritykselläsi on aiempia lainatakauksia tai hankkeita, joihin kaipaat maksujärjestelyjä tai muita aikataulumuutoksia, ole yhteydessä suoraan lainan tai avustuksen rahoittajaan.

Huomioitahan, että koronakriisin myötä tarjolla olevat poikkeustilanteen lainat, tuet ja avustukset on tarkoitettu yrityksille, joilla on ollut kannattavan toiminnan edellytykset ennen kriisiä. Mikäli yrityksellä on verovelkaa tai muita maksuhäiriöitä, näiden eri rahoitusten saaminen ei ole mahdollista. Tässä tilanteessa suosittelemme tekemään velkojien kanssa maksujärjestelyjä ja tarvittaessa olemaan yhteydessä Yritys Suomen Talousneuvonta -palveluun.

HAETTAVISSA OLEVAT RAHOITUSRATKAISUT POIKKEUSTILANTEESSA


Jaamme tällä sivulla erilaiset yrityksille ja yrittäjille tarjolla olevat poikkeustilanteen rahoitusvaihtoehdot kolmeen luokkaan:

LAINA: pankkirahoitus, joka tulee maksaa takaisin

AVUSTUS: poikkeustilanteessa tarjolla olevaa rahoitusta, josta osa tulee yrityksen rahoittaa itse (joko lainalla, käyttöpääomalla, tulorahoituksella tms.)

TUKI: rahoitusta, jossa ei ole omavastuuta eikä sitä tarvitse maksaa takaisin

 

Tarvitsetko apua rahoitusasioissa - kysy yritysneuvojaltasi!

 

LAINAT

Tuotteen nimi: Yrityslaina
Rahoittaja: 
Ensisijaisesti oma pankki + mahdollinen Finnveran takaus, mikäli pankki ei voi rahoittaa käyttöpääomatarpeita, tietyin ehdoin Finnvera voi myöntää lainaa

Huomioitavaa: Finnveran takausta yrityslainaan ei voida myöntää kevytyrittäjille ja esim. freelancereille tai muille, jotka työskentelevät suoraan verokortilla.

Mihin yhteys? Omaan pankkiin, jonka kautta myös Finnveran takaus tarkistetaan
Lisätietoa: Finnvera ja oma pankki


YRITTÄJÄN OMAN TOIMEENTULON TUEKSI

Tuotteen nimi: Yrittäjien työttömyysturva, ei omavastuuta
Rahoittaja: Maksun hoitaa Kela, mutta huomioi, että päätöksen ennen tätä antaa TE-palvelut
Haettavissa: Työmarkkinatukea voidaan maksaa 30.11.2021 asti.

Millä edellytyksillä yrittäjä saa työmarkkinatukea?

  • Yrittäjän päätoiminen työskentely on päättynyt TAI

  • yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa jokaista yrityksessä yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti.

  • Päätoimisen työskentelyn päättymisen tai tulon vähentymisen tulee johtua koronavirusepidemiasta.

Mistä ohjeita? Kelan ohjeistus, miten yrittäjä hakee työmarkkinatukea

HUOM! Tämä määräaikainen laki ei poista normaalia yrittäjän työttömyysturvaa. Yrittäjä voi edelleen saada myös ansiosidonnaista työttömyysturvaa normaalin lain puitteissa.